Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Romy viert feest, Dirk-Jan juist niet

17 June 2016 | Algemeen

Op onze Facebook-pagina waren al foto’s te zien van een drietal Premier-leden die een muzikale en bovenal ritmische aubade brachten aan Romy, die, weliswaar met de hakken over de sloot maar wat geeft het, haar HAVO-diploma haalde. Dat betekende dus feliciteren en een rondje na afloop van de vrijdagrepetitie op 17 juni.

Door Johan Lok

Bij binnenkomst werd er nog volop gerepeteerd en gezegd moet worden dat het geweldig klonk. ‘Ik heb ze flink afgebeuld,’ sprak instructeur Dirk-Jan, een beetje satanisch lachend. ‘Het clupje was weliswaar niet groot, maar er is keihard gewerkt. En dat levert resultaat op, grote klasse.’

Aan de bar was het tijd voor bier, alsook tijd om Romy te feliciteren. Die bleek weliswaar tweemaal een vijf te hebben gescoord, maar daar zoveel goede cijfers tegenover te hebben gezet dat ze gewoon haar diploma in ontvangst mocht nemen. ‘En dan ga ik wiskunde nog herkansen,’ liet ze weten. Ze heeft dat vak niet nodig voor haar vervolgstudie HBO Rechten, maar toch. Eigenlijk een soort van: Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

En dan mogen we gelijk wel een keer aanhalen dat wij van Premier heel blij zijn met Romy. Niet alleen vanwege de muzikale bijdrage die ze levert, maar ook voor al het andere werk dat ze doet. Laat niemand het bijvoorbeeld in z’n hoofd te halen slordig om te springen met zijn of haar uniform, want dan kan er gerekend worden op een vermanend woord van Romy. Kijk, daar worden we gelukkig van, leden die niet alleen hun partijtje komen spelen, maar ook op andere fronten actief zijn. En zo iemand is Romy.

Gaat zij nog een paar jaar studeren om zich vervolgens op de arbeidsmarkt te storten, iemand die daar al jaren actief op is, is Dirk-Jan. En hoe gelukkig hij ook is met zijn werk en zijn collega’s, het was deze vrijdag nodig om hem een hart onder de riem te steken, want onze instructeur moest even zijn frustratie kwijt. Hij werkt inmiddels 25 jaar bij dezelfde zaak. En waar anderen, ik spreek uit ervaring, een bruto maandsalaris netto op hun rekening krijgen gestort, zit dat er voor Dirk-Jan niet in. Een gebakje of een theaterbon zou wellicht nog kunnen, maar onze altijd zo positief overkomende instructeur heeft boos laten weten dat ze dat wat hem betreft wel ergens kunnen steken waar de zon nooit schijnt. Vandaar dat we van Premier besloten hebben om Dirk-Jan een hart onder de riem te steken en hem een muzikale aubade te brengen, net als afgelopen week bij Romy gebeurde. Was er verder nog iets bijzonders te melden. Nou, Anne was er. Zij stopt met spelen omdat het reizen van en naar Amsterdam wat bezwaarlijk wordt zonder auto en zonder plaats in Krommenie om te blijven slapen. Maar zodra er een auto is, is ze weer terug.

En via Facebook ontving ik een berichtje van oud-lid Annemiek, die meldde de verhalen over Premier nog altijd te volgen en de muziek eigenlijk best wel te missen. Gewoon weer een keertje langskomen, zou ik zeggen. Want iedereen weet, bij Premier kan immers alles.