Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Zonovergoten Slagwerkfestival met toetje toe

5 June 2016 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Tijdens het jaarlijkse Slagwerkfestival in Assendelft maakt het eigenlijk niet uit wat voor weer het is. Is het mooi, speel je lekker buiten en is het rot weer, vindt het Festival binnen plaats. En het is werkelijk een genot om binnen te spelen, want de akoestiek is daar perfect. Op zondag 5 juni scheen de zon echter uitbundig en dus werd er lekker buiten gespeeld. Het mooie weer zorgde er helaas wel voor dat er minder publiek was dan vorig jaar toen het evenement binnen plaatsvond.

Door Johan Lok

Aangezien ik zondag eerst met mijn schoonouders heb genoten op het terras van het Ruiterhuys in Bakkum, heb ik het eerste deel van het Festival helaas moeten missen. Er werd me verteld dat zowel het organiserende Crescendo als slagwerkgroep De Saen uit Zaandijk en de Samba Percussie Groep van Simson uit Koog aan de Zaan prima optredens hadden laten zien.

Nieuwkomer PerQzzy uit Kwintsheul heb ik wel gezien en dat was echt een genot om naar te kijken. Veel nog jonge leden die met veel plezier een uiterst gevarieerd optreden deden. Natuurlijk vind je het één leuker dan het ander, maar er waren volop leuke ideeën uitgewerkt tot slagwerkoptredens. En wat het belangrijkst was, en daar kunnen wij nog wat van leren, was het plezier dat de Kwintsheulers hadden in het maken van hun muziek. En dan doel ik met name op het feit dat ze dat laten zien. Bij Premier heeft iedereen er ook veel lol in, maar is dat helaas niet altijd te zien. Vaak toch veel serieuze gezichten. Misschien is dat nog een overblijfsel uit ons verre verleden als een strakke op Amerikaanse leest geschoeide band die met een ijzeren discipline moest optreden en dus geen emotie mocht tonen. Maar geloof me, anno 2016 is die tijd echt voorbij. Het publiek vindt het leuk en die vindt het nog leuker als ze zien dat wij het ook leuk vinden om te doen.

Na PerQzzy was Premier aan de beurt. Er werd gestart met zowel de Cadets als het Drumcorps samen. Dat was een heerlijk grote groep. Mooi om te zien en te horen. De Cadets gingen daarna alleen aan de gang en gelijk werd duidelijk dat die groep zo langzamerhand toch wel wat klein begint te worden. We zullen weer aan de bak moeten met Music Kids en misschien kennen Cadets-leden wel klasgenoten die het ook leuk vinden om slag te werken.

Toch maakte de Cadets er een leuk en geslaagd optreden van.

Bij het Drumcorps is het nodige gewisseld. In korte tijd zijn we Johan2, Carlos, Rose en Anne kwijt geraakt en ik begreep dat ook Nick en Jennifer er mee willen stoppen. Dan gaat het ineens wel erg hard. Gelukkig kunnen we altijd een beroep doen op Johan2 en Carlos die er ook in Assendelft gewoon tussen stonden. Auke had een gezellige dame mee, die naar de naam Tara (leuke naam overigens) luistert en uiteraard zijn we haar al aan het bewerken om gezellig lid te worden.

Het optreden van het Drumcorps was geslaagd, mede door de Cadets die de afgelopen tijd zijn ingestroomd en zich gedragen of ze al jaren meedoen. Daardoor klonken Valero (dat inmiddels al meer dan tien jaar op het programma staat en nog altijd een hit is) en zeer zeker The Case weer geweldig. Een waardig afsluiter van het Slagwerkfestival.

Voor een deel was de Premier-dag nog niet voorbij. Zij meldden zich bij Younes om hem hoogstpersoonlijk te feliciteren met z’n verjaardag. Co, Auke, Nick, Jennifer, Tara (we noemen haar gelijk maar als Premier-lid, welkom bij de vereniging), Johan en Erna werden door Younes en Nikki getrakteerd op een overheerlijke barbecue. Daarvoor was er ook nog eens overheerlijke taart, gemaakt door ook alweer een oud Premier-lid, namelijk Faye (wanneer ga jij eigenlijk weer meedoen?). Het weer bleef meewerken, zodat ook Younes’ verjaardag een heerlijk feest werd en in het geheel de dag dus een meer dan ruime voldoende kreeg.