Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Van een nood een deugd

5 May 2016 | Premier Drumcorps

Het inhalen van de wielrenners die de IJsselmeerronde hebben gereden wordt al Jaren gerekend tot een van onze vaste optredens.

Door René Vallinga

Altijd in de nacht van Hemelvaart (jawel om 00:00) wordt deze 360 km lange tocht door 48 mannen en vrouwen gefietst. Naast de fietsers ook 5 auto’s en 5 motoren om alles in goede banen te leiden (zie ook www.ijsselmeerronde-assendelft.nl) 
En bij de aankomst worden ze feestelijk onthaalt in het Wapen van Assendelft door familie en vrienden. En daar hoort natuurlijk muziek bij. Want vanaf de Gele Ring in Assendelft wordt deze stoet al jaren muzikaal begeleid door Premier Drumcorps.

Het verzamelen voor dit optreden had de coördinator lekker vroeg gedaan (vanaf 15:15) zodat iedereen op zijn gemak zijn kleding en instrumenten konden pakken. En wat schets dan de verbazing als, na bijna 3 kwartier wachten, er 1 bassdrumharnas niet is meegenomen. Even terugrijden had geen zin want de wielrenners reden al in Wormerveer.

En wat dan? Even mopperen en verbaasd zijn, ja dat mag. En aangezien iedereen toch al in uniform stond dan maar ervoor lopen. En dat ging Dhanusja helemaal niet verkeerd af. Sterker nog hij gaf de juiste aanwijzingen en zorgde ervoor dat alles verder vlekkeloos verliep. Perfect opgelost zo.

Er was op de route aardig wat publiek want de zon en temperatuur deden natuurlijk de rest op deze Hemelvaart en Bevrijdingsdag 5 mei. 
Nadat René en Paul de auto’s hadden opgehaald was het feest tegen 18:00 weer voorbij voor Premier.