Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Enorm Drumcorps in Noordwijkerhout

22 April 2016 | Premier Drumcorps

Vorig jaar ging onze deelname aan het Bloemencorso in de Bollenstreek niet door wegens plotseling onweer, maar dit jaar was het Drumcorps gewoon weer van de partij. En hoe… Door een aantal nieuwe, van de Cadets overgekomen leden, liep er een 15 leden tellend Drumcorps tussen de praalwagens in.

Door Johan Lok

Het weer was prima op vrijdagavond 22 april en het werd een echte bloemenavond. Het Drumcorps moest optreden in Noordwijkerhout tijdens het eerste deel van het jaarlijkse Bloemencorso, terwijl de anderen zich stortten op de verkoop van de, ook al jaarlijkse, geraniums.

Het werd lang wachten voordat we aan de slag mochten. We moesten om kwart over acht op de plaats van vertrek zijn, terwijl we pas een uur later van start konden. Dat werd zelfs nog wat later, maar die tijd werd gedood met warmslaan, waarbij ook genoten kon worden van het nieuwe, door Co geschreven, nummer Mario.

Zoals gezegd hadden we een prima bezetting. We liepen met 5 snares, 3 cymballs, 3 quints en 4 bassdrums. Aan Thom de belangrijke taak om dat als centre-snare in goede banen te leiden. Nou, dat deed hij prima. Zeker als je daarbij bedenkt dat hij ook nog eens wat ziekig was. Ik zag Johan2 tevreden de boel in de gaten houden en zo nu en dan nog eens een helpende stok toesteken. Het enige was dat Thom af en toe graag in de buurt van de voor ons rijdende auto wilde blijven, waardoor het tempo soms zo hoog werd dat de achteraan lopende bass-line bijna moest hollen om bij te blijven.

De organisatie was zo blij met ons, dat één van de mannen aan zijn collega’s toestemming vroeg om een stukje met ons op te lopen. ‘Ik geniet altijd zo van jullie, ik ben blij dat jullie er weer zijn,’ liet hij weten.

We startten achter een mooi versierde oude Chevrolet, maar die gaf al na tien minuten de geest en moest naar de kant worden geduwd. Daarna liepen we achter een uiteraard ook met bloemen versierde auto van de PWN.

De nieuwelingen kregen een behoorlijke vuurdoop, want de route was flink. Maar ze sloegen zich er, zowel letterlijk als figuurlijk, prima doorheen. Nu speelde waarschijnlijk ook wel mee dat er heel veel publiek langs de route stond en dat maakte het spelen natuurlijk een stuk leuker. Ik wil Nymfa, Larissa en Steff uiteraard van harte welkom heten bij het Drumcorps.

Al had Co wel even last van een enigszins aangeschoten man die ons wilde stoppen om een foto te kunnen maken. Tja, dat gaat natuurlijk niet. Net als de Tour de France stopt ook het Drumcorps namelijk voor niemand.

Aan het einde was er iets te drinken en te snoepen en daarna was het wachten op de auto’s om ons terug naar Krommenie te brengen. Daar aangekomen was het rond middernacht. Door een klein groepje werd nog even een biertje gedronken en wat nagepraat. De conclusie was duidelijk, het was een prima optreden.