Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Hej, hej, vi är Premier och vi är de beste

19 March 2016 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Tijdens de Prelims op 19 maart voorafgaand aan de Finals werd duidelijk dat Advendo uit Nijverdal en het Duitse Heartliner uit Ludwigshafen een maatje te groot voor ons waren.

Door Johan Lok

Derde was mooi en dat betekende dat we boven H!P stonden en dat werd ook de opgave voor de Finals. Onze conculega’s uit Zoetermeer voor blijven. En dat allemaal tijdens een lange dag in en rond het Topsportcentrum in Almere, waar ook de Cadets van de partij waren. Die kwamen, zagen en overwonnen en mogen zich dan ook weer een jaarlang Nederlands kampioen noemen.

Voor het Drumcorps was het zaterdag vroeg opstaan. Om 7.00 uur werd er verzameld en afgereisd naar Almere. Bij de A1 werd druk aan de weg gewerkt en moesten borden met de letter J worden gevolgd. Dat betekende ongeveer 25 minuten omrijden. Achteraf bleek dat je ook de eerste de beste afslag had kunnen nemen, omkeren, terugrijden en dan afslaan naar Almere.

In Almere verliep het allemaal wat chaotisch. Er moest een eind gesjouwd worden met de instrumenten, er was in een tent maar een kleine plek voor al het instrumentarium en we dienden met 5 korpsen één kleedkamer te delen. Uiteindelijk konden we warmspelen en in een aparte zaal van het Topsportcentrum de Prelims afwerken. In de Marching A Class hadden we zes concurrenten, waarvan één uit Oostenrijk, drie uit Duitsland en dan verder de vaste deelnemers Advendo en H!P. Er gingen wat kleine dingen mis tijdens de show en uiteindelijk bleken we dus derde van de zeven te zijn. Een mooi resultaat, zeker gezien het feit dat we 77.125 punt behaalden. Volgens Johan 2 was dat een recordscore voor het Drumcorps. Achteraf bezien bleek dat niet te kloppen. In 2014 behaalden we met onze show Zapp namelijk 78.45 punten tijdens de Finals.

Er werd verder rustig aan gedaan. Zo was er een DS-groepje actief. Ook werd er buiten nog wat gerepeteerd op de pasjes en bewegingen. Inmiddels druppelden de Cadets ook binnen. Die kwamen hun show Home uitvoeren. Waar de leden van het Drumcorps altijd samen het woord pindakaas uitroepen als een soort van strijdkreet, kozen de Cadets voor Allah Akbar. Vraag me niet waarom voor dat woord werd gekozen, maar het werkte wel. Gadegeslagen door de leden van het Drumcorps op de tribune deden onze Cadets het namelijk geweldig. René had ze opgestookt meer punten te halen dan het Drumcorps en die wisten dus dat ze ’s avonds aan de bak konden. Op hun beurt zaten toen de Cadets op de tribune en die konden zien dat het Drumcorps een bijna perfecte uitvoering gaf van The Case. Bij Rose kroop haar rokje zelfs wat omhoog, waarmee ze wellicht probeerde wat extra punten binnen te slepen. Bijzonder was wel dat er voor ons optreden werd gewaarschuwd voor dieven. Er bleek een mobieltje te zijn gestolen en een portemonnee leeg te zijn teruggevonden. En toen stond daar ineens een zevental gevangenen op het veld. Maar volgens de speaker waren die onschuldig aan deze diefstallen.

In afwachting van de uitslag was het uiteraard weer tijd voor een vaste traditie tijdens de Finals, namelijk het eten van broodjes worst. Dat werd dit keer een koude bedoening. Sta je in Eindhoven op de parkeerplaats redelijk beschut, in Almere is het open en winderig. Daarbij leken de worstjes ook wel niet echt warm te willen worden, zodat langzaamaan de één na de ander weer naar binnen ging om door te warmen. Voor Thom was het helemaal niet gezellig omdat hij last had van een bloedneus.

Net als tijdens de Prelims hebben een aantal van ons de deelnemers van de Marching Open Class bekeken, waarbij we zagen dat Percussion Unlimited, met Justin in de gelederen, het ’s avonds een stuk beter deed dan ’s ochtends. In deze klasse deed zelfs een Zweedse band mee, namelijk Got Motion uit Göteborg. Johan 2 was gelijk fan van ze en hun deelname paste natuurlijk prima bij de Zweedse show van H!P. We hebben ons gelijk even voorgesteld: Hej, hej, vi är Premier.

Opvallend was verder dat er aan de zijkant van de zaal vlaggen hingen van de landen waarvan er bands waren. De Oostenrijkse vlag ontbrak echter, terwijl in onze klasse MDC Drumline uit Hallein toch echt uit Oostenrijk kwam.

De Olympic Retreat duurde weer eindeloos. Want behalve de punten werd er ook een mevrouw die al jaren van alles doet voor Pride verrast met een koninklijke onderscheiding. Verder werd Paul Doop opgenomen in de CGN Hall of Fame. En de deelnemers op de vloer maar wachten op hun punten. Maar uiteindelijk kwamen ze dan toch. De Cadets konden een onderscheiding, medailles en de krezfarg in ontvangst nemen. Zij werden in hun klasse Cadets Standstill eerste en dus Nederlands kampioen. Ze behaalden 72.1 punten. Geen record, want in 2014 verdienden ze met hun show Happy Fee(s)t 78.2 punten.

Voor het Drumcorps scheelde het overigens niets of ze hadden de top 3 niet gehaald. Want terwijl H!P ’s avonds ruim twee punten extra scoorde, wisten wij er slechts een half puntje bij te halen. Dat betekende dat wij op 77.75 en H!P op 77.55 eindigde, een verschil dus van slechts 0.2 punt. Maar wel derde. En ’s avonds werd dus ook niet de 78.45 gehaald, waardoor het resultaat van Zapp nog altijd het beste is.

Na het feliciteren en het maken van enkele foto’s werd teruggereisd naar Krommenie. Daar werd uitgeladen en door een aantal leden nog even gezellig nagezeten. Er werd geconstateerd dat Carlos vooraf het eindresultaat van het Drumcorps had voorspeld. Hij zat er slechts 0.2 punten naast. Het slechts deed Younes het. Maar ja, die had dan ook gedacht dat we maar 23 punten zouden halen.

Al met al, is het indoorseizoen na deze Finals weer ten einde en gaan we ons opmaken voor de straatoptredens.