Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Premier, the movie

12 March 2016 | Premier Drumcorps

Het komt eigenlijk bijna nooit voor dat het Drumcorps een optreden heeft tussen de indoorcontesten door. Maar dit jaar gebeurde dat wel. In een bijzondere bezetting werd op 12 maart afgereisd naar Zaandam om in Poelenburg aanwezig te zijn bij filmopnamen.

Door Johan Lok

Het was een opvallende groep die in een zonovergoten Zaandam klaar stond voor de opnamen van een heus filmpje. Larissa en July maakten hun debuut in het Drumcorps, Manon debuteerde op de snare en zagen we het nu goed… liepen daar de broers Vallinga op de bass. Ze blijken het dus echt niet te kunnen laten.

De film werd gemaakt voor BewonersBedrijven Zaanstad. Die stichting is een overkoepelend orgaan waarin administratieve, financiële, juridische en organisatorische zaken collectief geregeld worden. Het ondernemen in de wijk wordt daarmee laagdrempelig en aantrekkelijker voor buurtbewoners. De stichting is op dit moment actief in de wijken Hoornse- Peldersveld, Poelenburg, Rooswijk, Westerkoog, Westerwatering en Zaandam- Zuid, maar ook initiatieven uit andere wijken kunnen zich aansluiten.

Er werd een filmpje gemaakt over zwerfvuil. Volgens de initiatiefnemers komt het in Zaandam nog veel te veel voor dat afval gewoon van het balkon wordt gekieperd. In het filmpje bellen twee mannen netjes op om een koelkast op te laten halen. Dat levert ze op diverse prijzen op, compleet met een optocht. En daarbij hoort natuurlijk muziek. Het Drumcorps dus.

Als het goed is, krijgen we een linkje toegestuurd, zodra het filmpje helemaal klaar is.

De regisseur liet al weten zeer tevreden over ons te zijn en ons vaker te willen inzetten. Als we dan die krezfarg onverhoopt niet zouden winnen, kunnen we altijd nog gaan voor de Oscar.

Bijzonder was wel dat tijdens de opnamen ineens een auto met een aanhangertje stopte, waarvan de bestuurder een kast op straat zette. Terwijl wij nog riepen dat die man prima gecast was, bleek hij helemaal niet bij de film te horen.

Moeten we tot slot ook nog even kritisch zijn richting Co, want toen alles na afloop was opgeruimd stond er nog één cap midden op het parkeerterrein. U mag slechts één keer raden van wie die was.