Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps wint ook in Franeker

5 March 2016 | Premier Drumcorps

De WGI-contest is natuurlijk heel leuk, maar de Amerikaanse jury oordeelt toch vaak net even anders. In Franeker werden we weer gejureerd door Nederlanders en zouden we een beetje weten waar we stonden in de aanloop naar de Finals.

Door Johan Lok

Heel leuk was het dat zowel de vader van Dhanuja als zijn jongere broertje gezellig mee gingen richting Friesland. Ze hadden het prima naar hun zin gehad en de jonge Abhayawardhana zou zomaar nog eens lid kunnen gaan worden ook.

Het voordeel van Franeker is dat het altijd snel gaat. Spelen, Olympic Retreat en klaar. Ideaal dus. Er werd om half 1 verzameld bij het Clubgebouw en daar bleek dat iedereen er veel zin in had en ook een goed gevoel had over een positieve afloop. H!P kon zijn borst dus gaan natmaken. Zij mochten als eerste hun show Hej, Hej laten horen.

Terwijl H!P optrad, bleek onze deur, die nodig is in de show, nog in elkaar gezet te moeten worden. Beetje slordig natuurlijk, maar gelukkig zat hij nog op tijd in elkaar. Ons optreden verliep prima en het goede gevoel van in het clubgebouw was er na het verlaten van de zaal nog steeds. Sterker nog, iedereen was, op wat kleine missertjes na, heel tevreden. Nu maar hopen dat de jury dat ook zo had gevonden. Op de uitslag hoefden we, zoals gezegd, niet echt lang te wachten. Het bleek al snel tijd te zijn voor de Olympic Retreat. De voorgevoelens van de Premier-leden bleken te kloppen. H!P was in vergelijking met Almere slechts een half puntje vooruit gegaan (71.852). Wij maar liefst bijna 5 punten aangezien we in Franeker wonnen met 75.575 punten. En wat extra aardig is, dat zijn dus meer punten dan de korpsen die in Almere boven ons eindigden. Advendo Nijverdal had er toen als winnaar 74.05 en Spirit of Music uit het Duitse Rödermark 71.01. Kortom, de Finals in Almere konden wel eens ongemeend spannend gaan worden en een Nederlandse titel zou zomaar eens mogelijk kunnen zijn.

Na de uitslag moesten we nog even wachten op Auke, Johan en Jasper die nog nabesprekingen met de jury hadden en daarna konden we afreizen richting Harlingen voor alweer een ander evenement, namelijk het Burgers knuffelen met Carlos. Dat gebeurde bij de Mac in Harlingen, die net als vorig jaar gelijk een aantal loketten extra opende toen wij binnenkwamen. Nog altijd een prima zaak dus. Het Burgers knuffelen ging erg snel, zodat al snel genoten kon worden van het nuttigen van de diverse Burgers.

Daarna door naar Krommenie waar nog even werd nagezeten. Het werd in totaal een lang Premier-dagje omdat er ‘s morgens ook al oud papier werd opgehaald. Het lijkt een goed idee dat vaker te doen voorafgaand aan een optreden. De groep lopers was nog nooit zo groot. Aan de andere kant kunnen leden natuurlijk ook gewoon komen helpen zonder dat er daarna een optreden is, zodat het niet altijd op de schouders van hetzelfde groepje terecht komt.

We gaan flink aan de bak om The Case nog verder te perfectioneren. Want bij CGN weten ze het al: Het handelsmerk van Premier is dat alle puzzelstukjes altijd op tijd in elkaar vallen. In Almere zal er absoluut weer het één en ander zijn aangepast. Daar treedt overigens ook de Cadets op met hun nieuwe show Home. Dat belooft dus een heel bijzonder dagje te worden.