Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Ontsnapte gevangenen in Wormer

17 January 2016 | Premier Drumcorps, Premier Cadets en The Incredibles

Zoals ieder jaar is de wintershow van het Drumcorps ook ditmaal weer iets bijzonders. Het gaat om een aantal ontsnapte gevangenen die vervolgens een geldloper overvallen.

Door Johan Lok

De Cadets hebben zich op hun beurt gestort op muziek van de animatiefilm Home, over het buitenaardse ras Boov dat op zoek is naar een nieuwe planeet en besluit zich te vestigen op aarde. Zondag 17 januari lieten zowel het Drumcorps als de Cadets van zich horen tijdens een try-out in de sporthal van Wormer. En daar waren ook The Incredibles, die op hun beurt volgende maand meewerken aan de musical Santiago.

Het zijn drukke weekenden voor het Drumcorps. Op 9 en 10 januari vond het Trainingsweekend in Huizen plaats. Op 17 januari de try-out in Wormer en een week daarna is er alweer een zondagsrepetitie, al kon Carlos daar helemaal niets over terugvinden in zijn mail. Maar hij gaf toe dat hij wellicht op een mail van vorig jaar had gekeken.

Voor mij was het in Wormer de eerste keer dat ik iets zag en hoorde van de nieuwe show. Hoe de naam daarvan precies gaat luiden, is nog niet helemaal duidelijk. Bij CGN staat hij momenteel ingeschreven als The Chase, maar René noemde hem zondag Chasing The Money. Het gaat in ieder geval over een groep gevangenen, die weten te ontsnappen en vervolgens een geldloper overvallen. Die geldloper wordt overigens gespeeld door Rose, die daardoor dus, al speelt ze niet meer als muzikant mee, toch gewoon meedoet aan de show.

Verder viel op dat dit winterseizoen de pitt uit allemaal vrouwen (en Co) bestaat, terwijl het field gevuld wordt door allemaal mannen (en Jennifer). Duidelijk werd zondag wel dat het een show is waar heel veel werk aan is en die absoluut niet gemakkelijk is. Maar wel weer eentje die typisch Premier is, al is hij aan de andere kant toch best wel wat anders dan anders.

Voor de CGN-juryleden was 17 januari ook een dag om warm te draaien en dat deden ze onder meer door in Wormer hun licht te laten schijnen over de verrichtingen van het Drumcorps en de Cadets. Natuurlijk waren er diverse aanmerkingen en dat is alleen maar goed. Daar kunnen we immers wat mee, al vertelde jurylid Paul Doop er gelijk eerlijk bij: ‘Wij zijn goed in bedenken wat jullie nooit kunnen uitvoeren.’ De tips waren soms ook heel vanzelfsprekend. Wanneer je sluipt door de zaal, zal de muziek bijvoorbeeld ook ‘ ‘sluipend’ moeten klinken. Wat belangrijk is, is om je in te leven. ‘Je doet nu nog iets omdat iemand je gevraagd heeft dat te doen. Maar daar moet je iets eigens van maken. Maak duidelijk wat je wilt laten zien, het publiek moet het namelijk ook snappen.’

Wat dat betreft hadden de Cadets het iets gemakkelijker. Zij hebben een stilstaand optreden en kunnen zich dus voor 100% focussen op de muziek. En dat hebben ze dan ook gedaan. De jury was laaiend enthousiast en gaf het ene compliment na het andere. Sommige Drumcorps-leden werden er stil van. Er waren er al bij die zich afvroegen of ze wellicht terug konden naar de Cadets. Het is nu al duidelijk: Home wordt een groot succes tijdens de Finals die in maart in Almere plaatsvinden.

Daarna was de zaal voor onze Incredibles, die meewerken aan de musical Santiago. Die wordt in het Valentijnsweekend driemaal opgevoerd in Zalencentrum De Tulp in Zaandam. Een musical, gebaseerd op het boek De Alchemist van Paulo Coelho. Voordat er gestart werd, werd het publiek sterkte gewenst. Maar dat was natuurlijk een foutje.

Er zijn overigens nog kaarten verkrijgbaar. Maar kies als Drumcorps-lid dan wel voor zondag 14 februari. Op 13 februari is namelijk de eerste CGN-contest in Wijchen.