Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Meer Pieten dan kinderen in Zaandam

21 November 2015 | Premier Drumcorps

Traditiegetrouw is het Drumcorps ieder jaar van de partij tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Zaandam-Zuid. Waar het precies aan lag, was niet bekend, maar er waren dit jaar maar weinig kinderen. Op sommige momenten zagen we zelfs meer Zwarte Pieten dan kinderen en ook op aankomstpunt De Burcht was het wel heel erg rustig.

Door Johan Lok

Was het ’s morgen best lekker zonnig weer, toen we verzamelden in het clubgebouw viel echter de eerste regen. We vreesden het ergste voor de optocht door Zaandam-Zuid, aangezien het, die kant op kijkend wel erg grauw en grijs zag. Maar we hadden geluk, tijdens de hele tocht was het droog.

In tegenstelling tot de tocht door Krommenie zat er nu een heerlijk tempo in. Een andere tegenstelling met Krommenie was dat het daar, met name op de Zuiderhoofdstraat loeidruk was, terwijl dat in Zaandam, zelfs op de Zuiddijk, flink tegenviel. De hoeveelheid kinderen viel behoorlijk tegen.

De route was dit jaar flink ingekort, want toen we de Burcht voorbij waren, gingen we niet, zoals normaal, naar rechts voor een bezoek aan een verzorgingstehuis, maar liepen we naar links om met een bocht gelijk weer terug te lopen naar de Burcht.

Daar werden we welkom geheten door het Heemskerkse dweilorkest Iaadoeje, waarin we Bart Spiekstra ontwaarden, die er de sousafoon bespeelde. Op de Burcht bleken er ook maar weinig kinderen te zijn en werd het ook niet helemaal duidelijk wat er verder nog zou gaan gebeuren. Op gegeven moment kregen we het sein dat we niet meer nodig waren en naar huis mochten. Dus werden de auto’s gehaald om in te laden. Wachtend daarop wist Elena een hele lading zakjes pepernoten te scoren. De man bij de wagen met kisten vol zakjes wist te melden dat er maar liefst 15.000 zakjes waren en dat die nog lang niet op waren. Dhanuja had zijn eigen problemen. Die kreeg te horen dat er ter hoogte van zijn billen een flink gat in z’n broek zat. Gelukkig was dat tijdens de optocht niemand opgevallen.

Jammer was ook dat het nu wel begon te regenen en niet zo zuinig ook. Een van de meisjes die een lied zong voor Sinterklaas raakte wellicht daardoor de tekst wat kwijt, zodat we ineens konden luisteren naar Hoor de wind waait bruine bonen.

Co had net als vorig jaar weer een gastoptreden. Was dat vorig jaar in Amsterdam, ditmaal moest hij richting Den Ilp. Hij was dus gelijk al weg.

Toen alles was ingeladen en we op het punt stonden om weg te rijden, kwam de Hoofdpiet aangelopen. Wat of we gingen doen? Naar huis, was ons antwoord. Volgens Hoofdpiet hadden we nog moeten optreden om de dames van West Coast Guard, die ons tijdens de optocht wederom weer vooraf gingen, te begeleiden. Een kleine miscommunicatie bij de organisatie dus.

Wat belangrijk is, is dat we weer van ons hebben laten horen. En hoe… Ook dit jaar lukte het immers weer om een alarm van een geparkeerde scooter af te laten. Volgend jaar echter wel graag wat meer kinderen. Aan de slag dus daarmee, inwoners van Zaandam-Zuid.