Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps voorop in Sintoptocht Krommenie

14 November 2015 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Het Drumcorps was een paar jaar niet actief geweest bij de intocht van Sinterklaas in Krommenie, maar dit jaar waren we daar gewoon weer van de partij. Ook de Cadets lieten van zich horen. Zij speelden Sinterklaasliedjes op het Rosariumplein.

Door Johan Lok

Voor een aantal leden begon het op 14 november al vroeg. ’s Ochtends werd namelijk eerst oud papier gelopen. Wie daar wel zou zijn, maar jammerlijk ontbrak, was Johan 2. Hij bleek zich te hebben verslapen. Waarschijnlijk nog een nasleep door de emoties van de aanslag een week eerder op het (S)Penozahof, waar hij woont.

Tijdens het verzamelen zag ik Elena staan. In uniform, want ze is weer terug. Heel leuk natuurlijk om oud-leden te zien terugkeren. Welkom dus weer. We speelden met een jong Drumcorps, door de afwezigheid van een aantal oudere leden. Co, Nick, Carlos en Anne ontbraken, terwijl na Younes ook Rose blijkt is gestopt als lid.

Veel te vroeg stonden we ’s middags op de Kade voor de aankomst van Sint. Zwarte Piet, die wel iets weg had van René L., liet ons weten dat het nog wel een half uur duurde voordat de stoet zou vertrekken. Het waaide flink en tot overmaat van ellende begon het ook nog te regenen. Gelukkig duurde dat niet lang.

De tocht door Krommenie was leuk omdat het enorm druk was. Minder leuk was dat we om de haverklap stilstonden en niemand eigenlijk wist waarom dat was. Uiterst langzaamaan naderden we dus het Rosariumplein. Daar stonden de Cadets al te spelen. Zij hadden een hele serie Sinterklaasliedjes ingestudeerd en dat klonk geweldig. Dat vond Sinterklaas ook toen hij was gearriveerd en hij vroeg onze jeugd nog even wat spelen, terwijl hij al zijn Zwarte Pieten bij zich op de kar riep.

En toen de Goedheiligman even daarna zelf spontaan in Zie Ginds Komt De Stoomboot uitbarstte, werd hij daarbij geweldig geassisteerd door onze Cadets. Daarna was het inpakken en terug naar het clubgebouw. Puntje van kritiek heb ik nog wel. Ik zag de Premier-kar staan en die zag er toch wel heel vies uit. En dat past dus echt niet bij de prima muziek die ten gehore werd gebracht.