Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps maakt indruk tijdens Wandel4Daagse

20 June 2015 | Premier Drumcorps

Traditiegetrouw was het Drumcorps uiteraard ook weer aanwezig tijdens de laatste dag van de Alkmaarse Wandel4daagse. En hoe… Het publiek genoot op 20 juni met volle teugen van ons. Een mevrouw van 87 wilde niet met haar familie mee omdat ze naar Premier wilde blijven luisteren, Younes werd terwijl hij stond te spelen versierd door een dame en met Anatevka kregen we het drukke Alkmaar volledig stil.

Door Johan Lok

Dat het een bijzondere dag zou worden, werd al duidelijk tijdens het verkleden. Dat doen we tegenwoordig in de lesruimte van Dirk-Jan. Het was daar wat donker door het sombere weer en er brandde geen licht zodat het al snel de darkroom werd genoemd. Rose liep daar alleen rond omdat haar Carlos ziek was.

We moesten het verder ook zonder Anne doen, die naar een bruiloft van de familie Broertjes was. Bijzonder daarbij was dat Co en Auke wel gewoon van de partij waren. Verder moest Manon werken. Net als Lars vorige keer in Velserbroek (hij was er dit keer keurig bij, compleet met prima solo op de quint), deden we het ditmaal zonder Levi. Die liet weten dat ze ons had zien vertrekken en zich afvroeg of er wellicht een optreden was. Terwijl dat vooraf toch op allerlei manieren duidelijk was aangegeven. Wie er wel was, was Younes. De datum 20 juni 2015 wordt voor hem een bijzondere, aangezien hij op deze dag voor het laatst heeft opgetreden met het Drumcorps. We vinden het uiteraard jammer dat hij stopt. Het was immers altijd heel gezellig als Nikki er was en dat moeten we vanaf nu missen. Nikki was ditmaal overigens mee omdat ze moest kiezen tussen thuis opruimen of naar Premier luisteren. Dan is de keuze uiteraard niet zo moeilijk en werd het dus mee naar Alkmaar.

Voordat we, staand bij de kerk, de eerste noot hadden geslagen, klonk er al muziek en leek het of Co als dj stond te draaien. Onze eigen Co van Buuren dus. Hij bleek overigens ook het kerkorgel prima te kunnen nadoen. Ondanks dat we in de pitt een paar mensen misten, klonk het geheel toch prima. Dit tot genoegen van het publiek, dat in het begin nog niet volop aanwezig was, maar tijdens het tweede deel van het optreden steeds talrijker en ook enthousiaster werd. Op een man na dan die net begon te bellen toen wij de straatvolgorde startten en zich dus kapot schrok en gelijk niets meer verstond.

Een 87-jarige dame vond het allemaal geweldig. Toen haar familie was uitgewandeld en ze mee naar huis moest, wilde ze dat eigenlijk niet. Ze vond ons optreden veel te leuk. Overigens hadden we ook nog even een drummajor dan wel guard. Een man met een stok kwam ineens voor het Drumcorps staan en dirigeerde er lustig op. Hij deed ook de nodige danspassen. Na een poosje vond hij het genoeg, nam met een zwaai afscheid en marcheerde weg, de winkelstraat op, keurig in het ritme van het Drumcorps. En toen het rustige gedeelte van Anatevka werd gespeeld, was het doodstil rond de kerk. En da’s knap in een drukke stad als Alkmaar. Younes heeft overigens geweten dat hij afscheid nam. Zijn diehard-fans (eentje) kwam(en) naar Alkmaar en wilde(n) absoluut met hem op de foto. Terwijl hij aan het spelen was, ging ze naast hem staan en maakte een selfie. Een stukje verderop keek Nikki hoofdschuddend toe.

Het publiek, zowel jong als oud, keek met name naar de snares die de straatvolgorde altijd larderen met allerhande grappige acts. Dat valt iedere keer weer enorm in de smaak. Er werd vervolgens ingeladen, iets waarvoor René een heel nieuw concept had bedacht. U merkt, hij kan het Drumcorps absoluut nog niet loslaten en het zou zomaar eens kunnen dat hij binnenkort gewoon weer terugkeert.

Na afloop werd er, net als vorig jaar, door het bestuur getrakteerd op een ijsje. Iedereen had de keus uit twee bolletjes. Rose zat overigens wat verloren in de ijssalon. Vorig jaar was ze daar zoenend met Carlos te vinden, maar dat zat er nu helaas niet in. René bood zich weliswaar nog aan als vervanger en wist zelf een kus te scoren, maar toch… de echte passie ontbrak.