Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps wil NOOIT een 40+ twirlteam

12 June 2015 | Premier Drumcorps

Soms is het goed om duidelijke afspraken te maken, waarbij zaken gelijk zwart op wit staan. Vrijdag 12 juni werd het de leden van het Drumcorps duidelijk dat onze stelling dat echt alles kan bij Premier toch wel zijn grenzen heeft. Zo willen we dus nooit, maar dan ook echt NOOIT een 40+ twirlteam.

Door Johan Lok

Tijdens de jaarlijkse Avondvierdaagse in Velserbroek had één van de andere optredende korpsen een twirlteam voor zich lopen. Maar even eerlijk, als je over de 40 bent, is zo’n jeugdig, ultrakort en strakzittend twirlpakje niet echt (lees echt niet) aantrekkelijk meer. En dat is dus iets dat bij Premier echt niet kan. Twirldames van in de 20 kunnen zich echter massaal aanmelden. Er zal dan uiteraard wel een uitgebreide selectieronde gaan plaatsvinden.

Bij aankomst in het clubgebouw konden we Dhanuja feliciteren. Hij bleek geslaagd en had zelfs een 9 voor wiskunde. Van harte…

Het is vaak mooi weer in Velserbroek en dat was dit jaar niet anders. Het parkeren ging ditmaal wel wat lastiger. Er was niet gemaaid en daardoor reed Johan met zijn rechtervoorwiel een greppel in, waardoor de voordeur niet meer open kon en de rechterachterband compleet van de grond af was. Johan bleek echter prima te kunnen terreinrijden, dus die problemen had hij al snel opgelost.

Younes had Nikki meegenomen, waardoor we het nog even over zijn vertrek konden hebben. Hij vertelde dat dat te maken had met zijn schoonfamilie, Nikki echter moest in mijn verhaal lezen dat Younes ging stoppen. Zij wist van niets. Op onze vraag of zij dan lid wilde worden, reageerde ze eerst terughoudend. ‘Ik ben helemaal niet muzikaal,’ liet ze weten. Nu is dat niet het grootste probleem, ik ken zangeressen die desondanks toch gewoon optreden. We zijn inmiddels overigens in onderhandeling met Nikki om haar drummajor te maken. Ze krijgt dan wel een aangepast pakje, zodat haar pluspunten goed tot z’n recht komen. De muziek moet in orde zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daar weet die twirldame alles van.

Thom had weer bloedneusproblemen, maar kon gelukkig wel gewoon meelopen. De neus (nee, niet Willem Holleeder) hield zich prima gedurende de tocht door Velserbroek. Manon moest voor vertrek plassen. Op onze raad om dat even in de bosjes te doen, ging ze niet in. Ze was namelijk veel te bang dat er een vliegje naar binnen zou vliegen. Lars was er niet, maar gelukkig kregen we om zeven voor half acht een berichtje van hem dat hij wat later kwam. Tja, dat kun je wel zeggen als de afspraak verzamelen om half zeven was. Even over half acht een nieuw bericht: ‘Er is niemand, hebben jullie een optreden?’ Nou, wij niet alleen, jij ook Lars. Carlos is weer terug op de quint en dat levert soms heel bijzondere solo’s op. Laten we het er maar op houden, dat dat zijn Spaanse temperament zal zijn.

De route was dezelfde als vorig jaar, maar we waren veel eerder bij het eindpunt. Het Drumcorps liep namelijk voorop in de stoet en dat betekende dat we niet steeds in hoefden te houden, maar lekker door konden lopen. Cor probeerde het tempo wel wat te temperen, maar dat was tevergeefs. We waren daardoor lekker op tijd weer terug in Krommenie. Het weer was heerlijk, dus hebben we voor het gebouw nog heerlijk genoten van een biertje. En voor je het weet, is dan zomaar weer half twee. Hopelijk hebben de overburen geen last van ons gehad, Manon heeft immers zo nu en dan een wat harde stem. Misschien moeten we onze buren binnenkort maar eens op een biertje uitnodigen.