Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

De Cadets horen er nu officieel bij

31 May 2015 | Premier Cadets

Wanneer het Drumcorps lopende optredens doet, is het altijd een sport om zoveel mogelijk alarmen van scooters en auto’s te laten afgaan. Horen we er weer eentje tekeergaan, kijkt iedereen eventjes glimlachend op. Het is dan ook met veel plezier dat ik kan meedelen dat de Cadets zijn toegetreden tot deze orde. Noteer de datum: 31 mei 2015. Het gebeurde op de Heiligeweg. Klasse, Cadets.

Door Johan Lok

De Cadets hadden op 31 mei een hele drukke dag. Niet alleen waren ze ’s middags samen met het Drumcorps actief tijdens het Slagwerkfestival in Assendelft, ’s morgens stond er een optreden gepland tijdens het festival BouleVaart. Het was belangrijk daar aan mee te doen, want nieuwe initiatieven om zaken te organiseren in Krommenie moeten gekoesterd worden. En daarbij werd het ook nog eens heel goed gedaan ook. We zijn met de Cadets of het Drumcorps wel eens vaker van de partij om een versierde fietsenoptocht te begeleiden. Dit was echter veel meer dan dat. Een burgemeester op de fiets ging ons vooraf en in de stoet liepen ook nog een aantal bijzondere wezens mee.

De start was bij de nieuwe sportschool Train & Go, gevestigd in de oude Dekamarkt, waar op het parkeerterrein werd warmgeslagen. De straatvolgorde zit er prima in bij de Cadets. Spelen en lopen tegelijk is echter een heel ander verhaal. Zeker als er dan ook een paar mensen je er geregeld op wijzen dat je netjes naast elkaar moet blijven lopen. Gaandeweg de route ging het echter steeds beter. Kleine tip wellicht nog. Probeer tijdens het lopen geregeld even vanuit je ooghoeken naar links en rechts te kijken of je nog netjes naast de anderen loopt. Niet alleen de oren, het oog van de toeschouwers wil namelijk ook wat. En toen jullie eerste alarm afging, keken Auke en ik elkaar even trots aan. Klasse-groep, die Cadets.