Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

De nieuwe koers van het Drumcorps

17 May 2015 | Premier Drumcorps

Lekker bezig, zeggen ze wel eens. In het geval van het Drumcorps is dat momenteel zeer zeker het geval. Dat bleek wel weer toen we op de agenda ontdekten dat er een zondagsrepetitie was op 17 mei. Hoezo, op 17 mei?

Door Johan Lok

Zondagsrepetities zijn er al jarenlang in de winter, wanneer de puntjes op de i worden gezet wat betreft de show voor de wintercontest van CGN. Maar nu dus ook al half mei. Je kunt stellen dat het Drumcorps een iets andere koers is gaan varen. Laten we zeggen een stukje volwassener is geworden.

Tijdens de afgelopen wintercontest werd er hard gewerkt aan de show Anatevka. Helaas bracht dat niet het succes waar vooraf een beetje op was gehoopt. Dat zorgde op sommige momenten ook voor wat wrevel hier en daar bij sommige leden. Niet meer dan normaal, want er is nu eenmaal niets moeilijker dan de neuzen allemaal dezelfde kant op hebben staan en ook te houden.

Vandaar ook dat er op de vrijdag na de Finals in Eindhoven een hele avond niet is gerepeteerd, maar alleen maar gepraat. Iedereen kreeg de tijd om zijn of haar zegje te doen en kritiek te uiten. En dat blijkt te hebben gewerkt.

Zondag was iedereen aanwezig om te oefenen. Nou ja, iedereen. Co was afwezig, maar met een geldige reden. Hij was muzikaal actief bij fanfare De Eendracht uit Den Ilp, dat een concert gaf in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Den Ilp staat overigens onder leiding van mijn oude muzikale OG-collega Marcel Visser. Misschien moeten we in de toekomst eens iets samen met ze organiseren. Als er iemand houdt van show houdt, is het Marcel wel. Ook afwezig was Younes. Dat had een wat wazige oorzaak, beetje jammer weer.

Er werd gestart met een kop koffie in afwachting van Anne. Die was ter hoogte van Koog-Zaandijk in de trein in slaap gesukkeld en schrok wakker toen de trein van station Krommenie/Assendelft vertrok. Dus moest Auke haar ophalen van station Uitgeest. Het was leuk om een poosje te luisteren naar het repeteren van de Drumcorps leden. Zo werd er bijvoorbeeld gewerkt aan dynamiek. Carlos had een aantal oefeningen bedacht die lang niet gemakkelijk waren. Zelfs onze drs. had er problemen mee. Tot hij zich realiseerde dat het dus eigenlijk pannenkoeken met een accent waren. Ook het feit dat het accent ineens werd omgedraaid en je dus niet tegelijk speelde met je voetbeweging, was best lastig. Het klinkt wellicht ietwat ingewikkeld, maar geloof mij maar dat het niet eenvoudig was. Zeker niet op zondagochtend. Maar iedereen deed het zonder morren en dat was heel prettig om te zien. Het toont aan dat het Drumcorps aan een nieuw hoofdstuk is begonnen. Eentje dat waarschijnlijk heel plezierig te lezen zal zijn. Complimenten ook aan de nieuwkomers die er tussen staan of ze al jaren niet anders doen.

’t Is een mooi cluppie en dat is het. Nu echter zorgen dat dat ook zo blijft. Want een nieuwe weg inslaan is één ding, zorgen dat je niet weer gaat afdwalen is minstens even belangrijk.