Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Cadets maken indruk in Eemnes

11 April 2015 | Premier Cadets

De deelname van de Premier Cadets op 11 april aan de Individuals in Eemnes zorgde bij de begeleiding voor een aha-moment. Co, Auke, Jasper en René deden daar ooit zelfs eens mee met het Drumcorps dat daar toen Valero speelde. Ik ben even in de archieven gedoken, het was op zaterdag 28 oktober 2008, de dag overigens dat we voor het eerst met de huidige kar op pad gingen en onze oude paardenkar vaarwel zeiden.

Door Johan Lok

Het verslag van toen doorlezend en kijkend naar het optreden van de Cadets nu, zijn er twee grote verschillen. Toen moesten we tussen het optreden en de uitslag echt uren wachten, terwijl dat nu gelijk achter elkaar doorging.

Verder schreef ik in 2008 dat het jammer was dat er nauwelijks ouders aanwezig waren. Nou, dat was nu wel even anders. Geweldig, al die support. Het werd dan ook een heel gezellige avond in De Hilt in Eemnes.

Om 18.00 uur werd er verzameld in het clubgebouw, waar nog even werd gerepeteerd. Op het programma stond Frozen in een bewerking van onze eigen Co en die had het de Cadets absoluut niet gemakkelijk gemaakt. Er zitten namelijk een aantal heel lastige momenten in het stuk.

Tijdens het inladen en het later weer uitladen in Eemnes bleek dat allemaal heel erg soepel te gaan. Daar kan het Drumcorps nog wat van leren. Iedereen hielp mee, behalve dan Falko die gebiologeerd naar het biljarten zat te kijken. René deelde vervolgens de witte T-shirts uit en dat ging nu juist weer niet echt soepel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de namen en de maten lastig op zijn papiertje stonden. Er stonden zelfs namen van leden op die helemaal geen lid waren.

In de oefenruimte werd nog even gerepeteerd en wat gedronken en daarna was het dan tijd voor het optreden. De weg daar naar toe bleek lastig, want de kar waarop het drumstel staat, bleek te groot voor de aanwezige poortjes. Dus moest er gesjouwd worden. Bijzonder was wel dat de Cadets optraden op een zeil. Nog mooier was dat dat er al lag, zodat we dat dus niet hoefden in en uit te rollen.

Het optreden verliep prima. Diverse koppies zagen er wat gespannen uit en het lachen naar de jury werd vaak vergeten door de zenuwen. Heel even leek het muzikaal mis te gaan, maar dat werd prima opgevangen.

Vrijwel gelijk daarna was de uitslag en bleken de Cadets 64 punten te hebben verdiend. Plus een mooie medaille. Behalve Jade dan, want er was één medaille te kort. Maar dat werd na afloop snel opgelost en tijdens het in ontvangst nemen werd Jade zelfs nog met medaille op de foto gezet. En laat die foto nu te zien zijn op de site van CGN.

Snel opruimen vervolgens en weer naar Krommenie. Of terug naar het vakantieadres. De deelname aan de Individuals van onze Cadets mag absoluut geslaagd worden genoemd. En heel erg gezellig ook.