Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Teleurstelling na heerlijke dag in Eindhoven

28 March 2015 | Premier Drumcorps

De doelstelling voor de Finals in Eindhoven was om voor Harpe Davids te blijven en mogelijk nog iets verder omhoog te kijken. Maar op 28 maart had het Drumcorps duidelijk niet haar dag. Onze Zoetermeerse vrienden eindigden boven ons en we kwam dus niet verder dan een vijfde plaats. Alleen de Duitsers eindigden onder ons. Maar ongeacht het resultaat, we beleefden een leuke dag in een regenachtig Brabant.

Door Johan Lok

Was het vorig jaar een ware zomerse dag tijdens de Finals in Eindhoven, dit jaar was het somber en grijs. En toen we in Eindhoven aankwamen, begon het zelfs te regenen. Net na vertrek zagen we René V. al gelijk een omtrekkende beweging maken, hij bleek enkele noodzakelijke pasjes te hebben vergeten.

Onderweg kwam Alise er achter dat zij echt van alles vergeten was, dus werd in Eindhoven eerst even een AH bezocht. Op het terrein aangekomen waar de Finals zich afspeelden had Johan 2 al snel ruzie met een van wegwijsmannen. Die riep iets als Kommuvoord’okkie, wat door ons absoluut niet verstaan werd. Het bleek om een hockeytoernooi te gaan, maar daar kwamen wij natuurlijk niet voor.

Er werd uitgeladen en verkleed. Opmerkelijk was wel dat toen Younes plaatsnam op het toilet, gelijk het alarm afging. ‘s Morgens vonden eerst de zogenaamde Prelims plaats in de Fontys Sporthogeschool. Dat was beter geregeld als vorig jaar toen we vlak voor het optreden met alle grote instrumenten in de lift naar boven moesten. Nu waren we daar al en konden we boven ook warmspelen. Er was de afgelopen twee weken nog wat gesleuteld aan de show, die met wat haperingetjes werd opgevoerd. We kwamen tot 72.75 punt, waarbij H!P vlak boven ons bleef. Zij scoorden 73.10 punt, slechts 0.35 meer dus. Maar wel weer boven ons, terwijl wij in Franeker juist de betere waren.

Maar, zo werd gedacht, met de viool als onze troef moest dat ’s avonds tijdens de Finals wel veranderen. We wilden de show op een laptop terugkijken, maar omdat niemand een juist snoertje had, was dat helaas niet mogelijk, behalve dan op het kleine schermpje van de camera.

Na nog wat rust te hebben genomen, was het tijd voor de Finals in de grote zaal. Daar bespeelde Thom naast de drums ook de viool. Iedereen kwam heel blij en tevreden van het veld af. H!P speelde na ons en die heb ik even bekeken. Ook hun show zag er prima uit, dus het zou nog spannend gaan worden.

Voordat het tijd was voor de Olympic Retreat was het eerst nog de beurt aan een andere Premier-traditie, namelijk broodjes worst eten. Ditmaal niet onder supervisie van Cor, die nu immers een CGN-bobo is. Het waren Jur en Nikki die deze taak op zich namen. Er waren wat opstartprobleempjes, maar uiteindelijk hebben we, zelfs in de regen heerlijk gegeten. Het bleef zelfs nog lang onrustig op de parkeerplaats, waar we diverse auto’s richting een parkeerplaats dirigeerden of gewoon immer geradeaus stuurden. Rose speelde achter in een andere auto de rol van callgirl. Regel 34: Houd je privéleven en je werk altijd gescheiden.

Binnen was het nog altijd geen tijd voor de uitslag, dus werd daar ook nog wat gezeten en gedronken. Uiteindelijk dan de uitslag. We stonden weer onder H!P. Wij scoorden 74.100 en zij 75.025. De viool had dus duidelijk zijn werk niet gedaan. Bijzonder aan de top was nog wel dat zowel NFPC als Sternse Slotlanders met gelijke punten eindigden, waardoor er in de Marching A-Class dus twee winnaars waren.

Tijd om terug naar Krommenie te rijden. Wachtend op de parkeerplaats op iemand met de sleutel, werden we bijna nog betrokken in een drugsdeal. Na het uitladen was het wachten op Jasper die voor een afgesloten weg had gestaan, die verder niemand van ons heeft gezien. Daardoor was het zo laat dat we konden controleren of de zomertijd daadwerkelijk inging. En inderdaad, om 02.00 uur werd het gewoon ineens 03.00 uur en dat was dan ook de tijd dat we naar huis vertrokken.

Voor Alise is het haar laatste optreden geweest. Zij stopt ermee. Hoewel Manon dat eerder ook zei. We gaan dus gewoon een kerstborrel organiseren, waarop we Alise ompraten om weer terug te komen, zodat ze tijdens het trainingsweekend in Huizen weer op haar plaats in de pitt staat. Omgekeerd hebben we Jur bijna zover dat hij weer terugkeert in de Premier-gelederen. We hebben zelfs al gecontroleerd en met het spelen van Boer daar ligt een kip in het water op de marimba had hij totaal geen probleem.