Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Jury hoorde Anatevka wel, maar zag het niet

14 February 2015 | Premier Drumcorps

Dat viel even tegen. Vooraf was iedereen vol goede moed over het komende winterseizoen. De show Anatevka liep prima, dus waren we allemaal heel benieuwd naar het resultaat tijdens de eerste contest in Wijchen. Helaas leverde het niet de score op waarop een beetje was gerekend. We werden slechts vierde van de vijf met een fikse achterstand op de bands boven ons.

Door Johan Lok

Op 14 februari was het dan zover. De eerste contest van 2015 in een splinternieuwe hal in Wijchen (spreek uit Wiegen). Vooraf waren er zorgen om Thom die een enorme bloedneus had gehad en daarvoor zelfs naar het ziekenhuis was geweest omdat het bloeden maar niet wilde stoppen. Gelukkig had hij er de rest van de zaterdag geen last meer van en kon hij zonder problemen z’n plaats achter het drumstel innemen.

Opvallend was overigens hoe smerig de kar eigenlijk is. Levi vond dat geen gezicht en bood spontaan aan de kar eens goed te wassen. Klasse…

In Wijchen bleek Valentijnsdag toch een beetje een probleem te worden voor Carlos en Rose. Hun liefde leek wat deukjes te hebben opgelopen en zelfs een van Younes geleend gedicht maakte het eerder erger voor Carlos.

Nikki had het ondertussen erg druk met vlechten, aangezien alle dames met gevlochten haar het optreden deden. Nikki zorgde ook voor de kleding. We zijn dit winterseizoen in het grijs. Witte overhemden zijn grijs geverfd, maar daarbij bleek dat dezelfde overhemden toch van andere stof waren, zodat de kleur grijs bij enkele overhemden wat donkerder was. En zo had het Drumcorps dus zijn eigen 50 Shades Of Grey. Hoewel het bij ons dus bij 2 bleef. En van de bretels was er al eentje kapot nadat hij uit de verpakking was. Wat dat betreft zat het dus niet echt mee. Ook werd duidelijk dat een stokkentas van de snares vergeten was, evenals het kleed voor onder het drumstel.

Premier was de eerste van onze groep die warm speelde en dat werd bekeken door diverse conculega’s. Het warmspelen ging best wel goed. Iedereen leek er klaar voor en zelfs bij Younes was er spanning. En dat was best wel bijzonder voor iemand die al zo lang meeloopt.

Er blijkt dit jaar een nieuwe klasse te zijn, namelijk de Indoor Winds Class en die is bedoeld voor bands met blazers. Dit jaar doet er één vereniging mee, namelijk showband Concordia uit Zevenhuizen.

Wij waren in onze klasse als eerste aan de beurt om ons kunnen te vertonen aan de jury. Bij de start ging het mis, maar dat werd goed hersteld. Vrij tevreden gezichten dus na afloop. Na het inpakken van de instrumenten was er tijd voor een patatje en een eerste biertje.

Het afluisteren van de bandjes van de jury bleek een probleem omdat daar met een nieuw systeem wordt gewerkt en enkele juryleden hun microfoontje omgekeerd op hadden, zodat we alleen maar muziek hoorden en geen commentaar.

Daarna was het wachten op de Olympic Retreat. En daar bleek Premier niet verder te zijn gekomen dan een vierde plaats. We eindigden met 63.15 punten nog net voor H!P dat 62.65 punten scoorde. Vorig winterseizoen begonnen we met vijf punten meer. Erger is dat de op de derde plaats staande Sternse Slotlanders bijna zeven punten meer heeft, Advendo (tweede) ruim zeven punten boven ons staat en winnaar NFPC zelfs 11,5 punten meer heeft. Die zijn nu dus al bijna niet meer in te halen.

Het wachten was op de nabespreking met de jury. Daar bleek dat het muzikaal prima in orde is, maar show technisch absoluut niet. Men had Anatevka wel gehoord, maar niet gezien. En daar moet dus hard aan gewerkt worden de komende weken.

We besloten ons verdriet weg te eten bij McDonalds en daarvoor werd de vestiging in Heteren uitgekozen. Daar leerden we via Thom een nieuw fenomeen kennen, namelijk je patat dopen in een milkshake. En die combinatie van zoet en zout bleek nog lekker te smaken ook.

Daarna terug naar Krommenie. Na het uitladen werd door een groepje nog even nagezeten onder het genot van een biertje en een wijntje. Om de show aan te passen gaat het Drumcorps samen de film Fiddler On The Roof bekijken om daar leuke showelementen uit te halen. Ook werd eventjes gedacht om Lex Goudsmit in te huren die in de musical de rol van Tevje meer dan 1100 keer speelde in zowel Nederland als Engeland. Maar ja, die is al in 1999 overleden dus dat wordt wat moeilijk.