Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Het nieuwe onderkomen is officieel open

1 February 2015 | Algemeen

Nadat we eind december het oude Music Centre met een overheerlijke en uiterst gezellige borrel hadden afgesloten, ging op zondag 1 februari het nieuwe onderkomen officieel open. En dat mondde uit in een drukbezochte en erg geslaagde middag.

Door Johan Lok

Sinds 1 januari zijn alle onderdelen van de MOK verhuisd van de Marslaan naar een andere locatie in de Zuiderham, namelijk de oude MAVO op de Jupiterstraat.

Zondagmiddag werd dat officieel geopend. Om er een officieel tintje aan te geven, was oprichter Cor Tjipjes gevraagd om samen met Jessie, het jongste lid van Premier, middels een slag op een bass en een gong de boel officieel te openen. Cor gaf daarvoor nog een opsomming van de gebouwen die Premier in het verleden heeft gehad om te repeteren. En aan dat lijstje ontbrak zelfs nog die aan de Mercuriusstraat.

Heel Premier hoopt echter dat de Jupiterstraat, waar we dus al eerder blijken te hebben gezeten, het adres blijft waar we voorlopig zullen verblijven. Want wie ik ook sprak, iedereen had het tot nu toe vreselijk naar z’n zin in het nieuwe gebouw. Al vond ik het er persoonlijk wel wat warm, maar dat geheel terzijde.

Er was veel publiek en dat is natuurlijk heel verheugend. Ouders en grootouders, maar ook mensen uit de buurt die geen idee hadden wat Premier eigenlijk was en deed en zeer verrast bleken.

Voorzitter Gerritjan maakte duidelijk dat het absoluut niet gemakkelijk was een nieuwe locatie te vinden. ’We hebben namelijk 50 muzikanten, produceren een flinke hoeveelheid geluid en hebben een vracht aan instrumenten. Dat past en kan gewoon niet overal. Daarom zijn we ook zo blij met deze locatie.’

Na het officiële deel was het tijd voor muziek. Want ja, daar gaat het bij Premier toch om. Het Drumcorps opende met de nieuwe wintershow Anatevka. Lekker om te horen en ook lekker uitgevoerd. Nog even en dan begint het indoorseizoen weer. Ik kan haast niet wachten. Componist Rob Hagen was, op wat kleine details na, redelijk tevreden en ook oud-lid Alex stond met genoegen te luisteren. Hij leek bijna zelfs zin te hebben om weer lid te worden.

De Cadets hadden wat problemen om alles gelijk te krijgen. Uiteindelijk werd een leuke uitvoering van Frozen gegeven. Co had de muziek bewerkt en hij had het de Cadets lang niet gemakkelijk gemaakt. Bedenk daarbij dat een aantal Cadets zijn doorgestroomd naar het Drumcorps, zodat dus absoluut gesproken kon worden van een geslaagd optreden. Al was het dan met enige hulp van Co zelf.

Complimenten voor De Dansende Sterren. Daar heb ik echt van genoten. Met name de uitvoeringen van You’re The One That I Want en Greased Lightning waren super. Grappig was ook om te zien dat je met vuilniszakken hele leuke kleding kunt maken. Dansend werd het programma afgesloten met het altijd in de smaak vallende Chocolade.

Uiteraard waren The Incredibles ook van de partij. Sinds kort met twee Vallinga’s in de gelederen. René is immers weg bij het Drumcorps en dan ga je als oud-lid uiteraard richting The Incredibles. Daar vinden we inmiddels ook een behoorlijke blazerssectie. Er mist eigenlijk alleen nog een trombone.

Het Drumcorps liet vervolgens nog een keer Anatevka horen, waarna het tijd was voor de uitsmijter. Niet alleen het Drumcorps, maar ook de Cadets en De Dansende Sterren betraden het podium voor een gezamenlijke uitvoering van Coconut Tree.

Daarmee was het muzikale deel voorbij, maar volgens goed gebruik werd de middag door de harde kern van de vereniging afgesloten met het gezellig samen nuttigen van pizza van Damiano. Toen die op waren, was het gebouw eigenlijk pas echt officieel open.