Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Thom super-snare in Zaandam-Zuid

22 November 2014 | Premier Drumcorps

Waar zou het Drumcorps zijn zonder de Cadets. Dat bleek 22 november wel weer tijdens de intocht van Sinterklaas in Zaandam-Zuid. Levi en Romy stonden hun vrouwtje op de cymbals en Thom liep mee met de snares alsof hij al jaren niets anders doet.

Door Johan Lok

Thom was absoluut de meest opvallende deelnemer aan de intocht van Sinterklaas in Zaandam-Zuid. Althans, bij Premier dan. Voor het eerst liep hij mee bij de snares en hij deed dat op een manier alsof hij nooit anders heeft gedaan. Niet alleen de ritmes zaten er in, ook alle showfiguurtjes deed hij geweldig. Hij kroop alleen af en toe nog wat dicht naar Johan toe, maar dat is hem vergeven. En dat dan nog een dag voor zijn verjaardag ook. Van harte uiteraard.

Ook Levi en Romy waren prima op dreef en dat was maar goed ook, want het Drumcorps telde in Zaandam-Zuid slechts acht deelnemers en dat was toch wel heel weinig. En zo druk is het momenteel toch niet. Hadden we vorig jaar nog vier Sinterklaasintochten, dit jaar was dat er nog maar eentje en die stond al een jaar lang in de agenda. Zeggen dat je het niet wist, is dan natuurlijk niet echt een excuus.

Toch gaf het Drumcorps een prima visitekaartje af, want het klonk prima. Al wilde de bass-solo niet echt lukken. Zelfs Sinterklaas vond het geweldig, hij stond mee te swingen op zijn koets. De Goedheiligman reed namelijk vlak achter ons aan. Het weer was prima, de stemming op gegeven moment wat minder. Dat had te maken met het feit dat de stoet om de haverklap stilstond. Dat was heel irritant en nergens voor nodig.

Na een flink eind lopen was er een pauze, waarbij een broodje, drinken en bananen aanwezig waren voor degenen die honger en dorst hadden. Dat ging er bij de meesten wel in.

Aangezien we door al het stilstaan behoorlijk achter liepen op schema, ging het in één ruk terug naar de Burcht waar Sint werd verwacht. Dat werd een heel raar stukje. Alle Pieten werden met auto’s naar de Burcht vervoerd, terwijl Sint en Hoofdpiet in de koets richting de Burcht reden, voorafgegaan door ons. Romy had nog tweemaal een losse veter en door een superstille Zuiddijk liep we naar het eindpunt.

De auto’s stonden al op de kade. We namen afscheid van Co die snel richting OG moest, waarmee hij zou optreden in Amsterdam. Wij begaven ons richting McDonalds voor een snelle hap.

Terug in het Music Centre, waarschijnlijk één van de laatste keren voordat we verhuizen, kreeg Romy nog een lesje broek op een hangertje hangen en zat Sinterklaas er dus alweer op.

Jasper nog bedankt voor het invallen. Hij is immers gestopt met spelen vanwege zijn werk maar wilde heel graag inspringen bij de bassline, waar hij vroeger zoveel jaar deel van heeft uitgemaakt.