Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps onderhanden genomen door Marco Harder

19 October 2014 | Premier Drumcorps

Zondag 19 oktober is een dag die veel Drumcorps-leden niet snel zullen vergeten. Vier uur lang werden ze onderhanden genomen door niemand minder dan Marco Harder. En dat hebben ze geweten.

Door Johan Lok

Marco Harder is Drum Corps Europe-jurylid en een geweldig slagwerker. Dat bleek wel uit alles wat hij met zijn stokken deed en de trucjes die hij geregeld liet zien om bepaalde ritmes makkelijker en slimmer uitvoerbaar te maken. Marco was al eens langs geweest tijdens een vrijdagsrepetitie en was zondag 19 oktober ingehuurd voor een hele zondagsrepetitie. En dat werd een feestje, hoewel het ook behoorlijk afzien was.

Geregeld krijgen de leden van het Drumcorps tijdens de indoorcontests te horen dat ze een geweldige publieksshow brengen, maar dat de technische uitvoering lang niet perfect is. En daar werd zondag dus keihard aan gewerkt. Waardoor de bass-line er bijvoorbeeld achter kwam dat hun manier van slaan op bepaalde momenten helemaal verkeerd was. Maar ook dat er geteld moet worden. De oefening om 25 tellen te roffelen was bijvoorbeeld geweldig.

Rond 14.00 uur maakte Marco er een eind aan. Tot opluchting van enkele leden die op dat moment overduidelijk ‘het end in de bek hadden’. Maar die stuk voor stuk geweldig hadden gevonden wat er die zondag was gebeurd.

Marco had een aantal oefeningen medegenomen die wekelijks gedaan moeten worden en bijvoorbeeld een prima warming-up zijn. En het mooie daarvan is, dat ze gebaseerd zijn op ritmische momenten die voorkomen in de nieuwe wintershow. Op die manier snijdt het mes dus aan twee kanten.