Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Alkmaars Ontzet 2014 in de middag is René’s laatste

8 October 2014 | Premier Drumcorps

Terwijl wij het idee hebben dat René Premier’s eigen Heintje Davids gaat worden, was de middagoptocht tijdens Alkmaars Ontzet René’s laatste optreden in het uniform van het Drumcorps. Maar geloof mij, hij kan ons echt niet missen en dus biedt hij zich straks aan als vaste reserve. Nou, dan kun je dus ieder optreden aan de bak, want helemaal compleet zijn we nooit.

Door Johan Lok

Tijdens de middagoptocht van Alkmaars Ontzet is dat altijd het geval. Niet zo vreemd natuurlijk. Veel mensen moeten dan werken of zitten op school. Het Drumcorps bestond derhalve uit zeven man. Co, Younes, Thom, Auke, Anne, René en Nick namen de honneurs waar.

De optocht was exact dezelfde route als vorig jaar, maar leek stukken langer. Met name Anne was er dan ook helemaal klaar mee, toen we na enkele uren dan eindelijk weer op het vertrekpunt waren aangekomen. Maar ik moet zeggen dat ik zelf ook blij was dat het er op zat en dan hoefde ik niet eens een instrument te tillen.

De optocht zag er weer leuk en uiterst verzorgd uit. Wat dat betreft wordt er altijd heel veel werk van gemaakt in Alkmaar.

Qua weer was het een stuk beter dan de avond ervoor. Een enkele keer wat regen, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben.

Weer terug bij de auto, kreeg Auke ineens enorme last van zijn schouder. Terug in het Music Centre werd hij daarom even onderhanden genomen door Anne, die begon met zijn broek lost te maken. En dat terwijl zijn schouder vast zat. Uiteraard waren er ook weer de nodige consumptiemunten, zodat we niet alleen patat, maar ook een broodje kroket en enkele biertjes hebben kunnen nuttigen. Daarna snel naar Krommenie, want daar wachtten weer de Cadets voor hun wekelijkse repetitie.

Moet ik tot slot Thom nog even een compliment maken. Die loopt met de cymballs alsof hij al jaren niet anders doet. Geweldig hoor, echt een aanwinst voor het Drumcorps. René kan dus met een gerust hart vertrekken. Maar ik weet zeker dat we hem vast nog geregeld zullen zien om zich te verkleden in het Drumcorps-uniform voor weer een optreden.