Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Leefbaarheidsfestival zonder houdbaarheidsdatum

13 September 2014 | Premier Drumcorps, Cadets en De Dansende Sterren

Het eerste optreden na de zomervakantie was gelijk een zonovergoten klus. Zowel het Drumcorps, als de Cadets en DDS toonde hun kunnen op 13 september tijdens het jaarlijkse Leefbaarheidsfestival dat dit jaar plaatsvond in Krommenie en wel in het Rosariumpark. Een leuk en gezellig evenement, waar we graag vaker ons muzikale stempel op drukken.

Door Johan Lok

’s Morgens was het de beurt aan het Drumcorps, terwijl ’s middags de Cadets en De Dansende Sterren in actie kwamen.

Zoals altijd was er natuurlijk weer van alles loos tijdens het verzamelen. Zo was Younes een beetje verbolgen over het feit dat niemand zag dat hij naar de kapper was geweest. Wat ons wel opviel was dat zijn baard steeds langer wordt. We maken ons dan ook best wel zorgen om hem. Hij lijkt wat meer te radicaliseren. Younes had het bijvoorbeeld over vakantie in een ver land en dan iets van paintballen of kruisboogschieten.

Mis ging het bij Carlos en Rose. Die reden weg met een cap nog op de auto liggend. Dat werd even later herhaald met de tankdop tijdens het tanken. Wellicht was Rose een beetje van slag omdat enkele heren zo hoffelijk waren geweest om tijdens het verkleden op te merken dat ze een heel mooi slipje droeg. Alleen maar aardig bedoeld, Rose.

Uiteindelijk was toch iedereen bijeen in het Rosariumpark. Kleine tip nog misschien. Kijk even goed welke instrumenten meegaan. Nu waren er snares zonder stokkenzak en een quint zonder cowbell. Dat kan natuurlijk niet. Daarbij is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen instrument. Dus graag even beter opletten dan alleen maar of het wel in de kar zit.

Voordat we in het Rosariumpark van start gingen, werd er eerst nog gemarcheerd naar de Heiligeweg om ruchtbaarheid aan het festival te geven. Dat was een warm klusje. Vervolgens optreden op het festival, waarbij zelfs Johan kon leven met de manier waarop we werden aangekondigd. Tja, Premier Drumcorps in één keer goed uitspreken blijkt heel vaak toch een lastige klus.

De leden keerden vervolgens terug naar het Music Centre om zich weer om te kleden. Daar bleek dat weinig mannelijke leden wel eens in pak lopen, want een simpel klusje als je broek netjes op een hangertje hangen, is voor velen toch net even te hoog gegrepen. Vandaar dat er snel een korte cursus plaatsvond. Vanaf nu gaat dat absoluut goed. Een deel van de leden reisde vervolgens af naar Walibi om daar de rest van het weekend het gelijknamige pretpark op z’n kop te zetten. Dat gold niet voor Co, die onvrijwillig was aangewezen om ’s middags bij de Cadets aanwezig te zijn. Gelukkig voor hem moest Younes nog werken, zodat die twee later volgden, als ze overigens niet gelijk door zijn gereden richting Syrië.

’s Middags was het zoals gezegd de beurt aan de Cadets. Die waren niet helemaal compleet zodat René op z’n knieën de bassline voor z’n rekening nam. Verrassend veel publiek bij dit optreden. Een aantal Cadets heeft de overstap gemaakt naar het Drumcorps. Dat betekent echter niet dat de muziek van de Cadets daardoor minder klinkt. Het is nog altijd een genot om naar te luisteren en als er dan ook nog wordt gedanst door De Dansen Sterren kan de middag helemaal niet stuk. Daar ontbraken overigens ook diverse dames, het enthousiasme was er echter niet minder om. Coconut Tree was weer een toppertje. En zagen we daar de componist van het stuk niet gewoon gezellig mee staan spelen met de Cadets. Kijk, dat kan allemaal bij Premier. Ook Under The Sea moet gewoon op het programma blijven staan. Het publiek vindt dat nummer nog altijd geweldig.

Premier heeft zich op een goede manier aan het Krommenieër publiek laten zien. Wie weet levert het nog wat leden op ook. We hadden al één enthousiaste drummer op het oog, ware het niet dat hij in Hilversum bij z’n moeder woont en nu bij z’n vader was. We overwegen nu dus één van de relatieprogramma’s in te schakelen om dit gezin weer bij elkaar te brengen, zodat ze gezellig in Krommenie kunnen gaan wonen en the little drummer boy lid van Premier kan worden. Kijk, dat hebben we er dus allemaal voor over.

Feit is in ieder geval dat de kop er weer af is na de zomervakantie. Premier is overduidelijk klaar voor een nieuw seizoen.