Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Fayrouz weer actief bij de MOK

28 June 2014 | Algemeen

Het was al diverse malen aan haar gevraagd. Wanneer zou Fayrouz, die tijdens feestjes nog geregeld haar gezicht laat zien, weer eens actief gaan deelnemen aan MOK-activiteiten.

Door Johan Lok

Tijdens de jaarlijkse barbecue op 28 juni kwam het antwoord. Vanaf de zomer. Want dan gaat ze aan de slag bij De Dansende Sterren. En geloof me, dan is het nog een kwestie van tijd of ze wordt ook weer lid van het Drumcorps.

Zoals ieder jaar, werd ook dit keer de zomer weer ingeluid met een barbecue bij het Music Centre. Een heel bijzondere, want het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat we op de Marslaan het vuur hebben aangestoken. De komende week gaat het bestuur een tweetal nieuwe locaties bekijken waar MOK zijn activiteiten voort zou kunnen zetten, aangezien we weg moeten uit ons huidige gebouw.

En dat we doorgaan werd zaterdag wel duidelijk voorafgaand aan de barbecue. Diverse onderdelen van MOK deden van zich spreken. En hoe… Het was lekker weer, dus we konden heerlijk buiten zitten. Muzikaal werd de spits afgebeten door The Incredibles. Twee nieuwe gezichten daarin, namelijk Madelon en Marion. De één op sax en de ander als zangeres. Nu The Incredibles al over twee saxofonistes beschikt, wordt het dus tijd voor een trompettist en een trombonist, zodat ze over een heerlijke swingende blazerssectie beschikken. De nieuwe dames zorgden absoluut voor een andere sound. Paul vond het zelfs jammer dat hij de derde serie nummers moest missen omdat hij binnen patat moest bakken.

Ook Paul is overigens iemand die nog wel eens muzikaal bij Premier aan de slag zou kunnen gaan. Hij liet namelijk even een roffeltje horen, waar de complete snareline van het Drumcorps jaloers op kon zijn.

Genoten hebben we van De Dansende Sterren. Vorig jaar traden ze, voorafgaand aan de barbecue ook op en het werd al snel duidelijk dat ze met sprongen vooruit zijn gegaan. Toch ontstonden er ineens problemen door het wegvallen van iemand in de instructie. Maar MOK zou MOK niet zijn als dat snel werd opgelost. En dan blijkt ook weer hoe belangrijk zo’n barbecue is. Want als er een feestje is, is Fayrouz vaak niet ver weg. Bekend is dat zij heel lekker kan dansen. Tja, één en één is dan twee en nog voor het eerste vlees werd verorberd kon bekend worden gemaakt dat Fayrouz de meiden van DDS gaat lesgeven. En daarmee is ze dus, na een aantal jaren afwezigheid, weer actief terug bij MOK.

DDS sloot uiteraard weer af met Chocolade. Een succesnummer waarbij altijd diverse gasten meedansen. Anne dit jaar nog niet, maar ze heeft beloofd volgend jaar ook mee te doen.

We konden helaas niet genieten van de klanken van het Drumcorps, de Cadets lieten echter wel van zich horen. Compleet met een behoorlijk verkouden en flink niezende Luca. Samen met DDS speelden ze Coconut Tree en daarbij viel op dat de gemiddelde leeftijd flink hoog was deze zaterdagmiddag. Niet alleen Carlos en Co deden mee, maar toen ook nog René zich muzikaal met de Cadets ging bemoeien schoot die gemiddelde leeftijd natuurlijk ineens gigantisch omhoog.

Er werd heel wat heen en weer gelopen. The Incredibles speelden namelijk voor het gebouw, DDS en de Cadets deden het optreden op de atletiekbaan en voor een ander spektakel moesten we juist weer naar binnen. En een spektakel was het. Binnen stonden drie drumstellen opgesteld. Tijdens een talentenjacht in De Crommenije was er de deelname van Dhanuja, Luuk en Thom met een door Carlos geschreven drumshow. Die moest zaterdagmiddag natuurlijk ook ten gehore worden gebracht. Probleem was alleen dat Thom vrijdagavond doodziek de repetitie van het Drumcorps had verlaten en zaterdag dus niet van de partij was. Carlos nam zijn plaats in en samen met Dhanuja en Luuk zorgde hij voor flink wat spektakel. Qua naam, kwamen ze echter niet ver. De groep bleek te luisteren naar de naam De Drummers. Carlos is echter van plan de partij nog verder uit te schrijven en gaat dan ook gelijk nadenken over een wat aansprekender naam.

Aangezien iedereen toch binnen was, maakte René gelijk gebruik van de mogelijkheid om enkele vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Co, Auke, Jasper, Richelle, Nola, Sandra, Ivonne en Margriet werden verblijd met een leuke attentie.

Daarna was het tijd voor de barbecue. Er was meer dan voldoende vlees, stokbrood, salades en heerlijke sausjes en het heerlijk genietende gezelschap voor het gebouw overziend, werd duidelijk dat MOK nog een uiterst voorspoedig leven voor zich heeft.

In de loop van de avond verhuisden we naar binnen, waar het lang gezellig bleef. Later op de avond meldden Lisa, Jasper en Erna zich nog en werd met wat laatste drankjes geproost op de komende zomer en alle activiteiten die het volgend seizoen weer gaan plaatsvinden. Maar eerst vakantie. Want voor het eerst sinds jaren gaat Premier niet gewoon door tijdens de zomerweken. Nee, de tent gaat zes weken dicht. Geniet van de zomer en kom heel weer terug van waar iedereen ook naar toe reist.