Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Carlos – Premier Drumcorps 1-5

13 June 2014 | Premier Drumcorps

Een drukke avond op vrijdag de 13e juni. Eerst optreden in Velserbroek en daarna kijken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal. De cijfers 5 en 1 vielen uiteindelijk heel vaak.

Door Johan Lok

Eerder deze maand betrokken de gezichten van diverse Premier-leden best wel even toen duidelijk werd dat het jaarlijkse optreden in Velserbroek tegelijk viel met de wedstrijd die het Nederlands elftal speelde tegen Spanje. Al snel bleek echter dat het inhalen van de Avondvierdaagse-lopers speciaal vanwege het voetbal vervroegd was en aangezien de wedstrijd pas om 21.00 uur begon, was er dus niets aan de hand.

Bij binnenkomst konden we Carlos feliciteren. Hij is geslaagd, maar nog lang niet klaar met studeren. Na de vakantie gaat hij beginnen aan een nieuwe zes jaar durende studie. Momenteel geniet hij van de zon, waarbij hij is vergeten zo nu en dan even om te draaien. Tijdens het verkleden, zagen we dan ook een witte rug en een vuurrode buik.

Carlos is toch een beetje de rode draad van dit verhaal, want voordat we in Velserbroek van start gingen, hebben we hem voor de keuze gesteld. Zou hij vanavond voor Spanje of voor Nederland zijn. Hij koos voor Spanje. Op dat moment leek dat nog een logische keuze.

Het Drumcorps kende vrijdagavond het allereerste optreden van drie nieuwe leden, namelijk Thom, Romy en Jurney. Op de cymbals, naast de ervaren Lisa, deden ze het prima. Welkom bij het Drumcorps en uiteraard heel veel plezier de komende jaren.

Tijdens het lopen naar het plein hadden de snares te maken met tamelijk vervelende jongetjes. Tja, het leven van een muzikant gaat niet altijd over rozen.

Het optreden was warm en iedereen was dan ook blij dat na het optreden op het plein kon worden afgehangen. Ditmaal haalden we het einde zonder problemen. Ging vorig jaar Jasper nog onderuit, ditmaal verliep alles prima. Leuk was wel dat diverse mensen uit het publiek ons kwamen bedanken en lieten weten dat ze ons het leukste hadden gevonden.

Terug in het Music Centre werd snel opgeruimd en verkleed, waarna een deel van ons koers zette richting de woning van Johan waar Nederland – Spanje werd gekeken. In de tweede helft werd duidelijk dat helemaal niemand de einduitslag goed had. Wie vooraf had gezegd dat Nederland met 1-5 zou winnen, was voor gek verklaard. Maar het gebeurde wel en het mag duidelijk zijn dat de stemming in huize De Boer meer dan goed was. Zeker toen we ook nog eens hapjes en zoutjes van de buren kregen. Na het laatste fluitsignaal werd gelijk maar even gebeld met Spanje-deskundige Carlos. Maar die had wijselijk zijn voicemail aangezet.