Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

DDS straalt op het grote podium

26 May 2014 | De Dansende Sterren

De dansles de dinsdag ervoor hadden de meiden heel goed geoefend in de buitenlucht op het terrein van Lycurgus en dat was te zien :)! De warming-up was bij het Slagwerkfestival in Assendelft dus de meiden waren helemaal klaar voor het grote publiek op de jaarlijkse Boekenmarkt op de Schans.

Door Danielle Hartendorp

Het was even improviseren want niet alle meiden konden erbij zijn. Wie waren er wel: Susanne, Jessie, Lonneke, Isa, Sanne K, Larissa, Richelle en Nola. Om 16.20 uur stonden DDS geprogrammeerd. Vlak er voor sloegen de zenuwen nog even toe... Wie met wie werden de koppels voor Madagascar (Sandra, goed opgelost!), nog snel de juiste kleding aan en toen hoorden we al dat we werden aangekondigd, spannend! Het was heerlijk weer en er was reuze veel belangstelling voor de optredens op dat grote podium. Nou de meiden kunnen trots op zichzelf zijn, want dat zijn wij ook!

De 1e dans was Madagascar! Vandaag was het voor het eerst dat deze dans, waar maanden aan gewerkt is, werd uitgevoerd op een podium. Nou, het was te zien dat er heel hard aan gewerkt is; het was een hele goede première! “I like to move it, move it”, de meiden gingen meteen los en hielden de spirit vast tot het einde en bij de line-up met de diepe buiging kregen ze een oorverdovend applaus.

Toen was het de beurt aan Timber, deze dans werd echt voor het allereerst opgevoerd. En we lieten het publiek weten dat de choreografie door de (grote) meiden zelf gemaakt is, super! De meiden waren goed warmgedraaid want de hele dans werd hartstikke goed uitgevoerd. Nola, de dans zit echt heel goed in elkaar, knap werk!

De 3e dans was op de grote handdoeken die een surfplank voorstelden, we namen het publiek mee naar de hoge golven in Amerika: Surfing USA! Het publiek werd steeds vrolijker, de meiden trouwens ook, want de lol straalde er vanaf toen de meiden op hun surfplank doken om de zee in te zwemmen. Heel goed meiden, jullie brachten de sfeer er goed in en stonden te swingen op jullie “plankjes”.

De grote finale waar iedereen aan mee mocht doen en wat de zusjes van Nola zich niet 2 keer lieten zeggen, was voor de hit Chocolade. Deze dans was wederom een ontzettend leuke afsluiting van dit spetterende optreden. De meiden zongen keihard mee met Chocolade (whoop-whoop) waardoor de laatste dans echt een feestje werd.

De organisatrice kondigde DDS af en gaf ze een groot compliment: ze was er vooral heel vrolijk van geworden. Dat betekent dat jullie met de juiste spirit op het podium stonden meiden. Zoals 1 van de ouders later ook zei: je kon zien dat iedereen er heel veel plezier in had en dat breng je over op je publiek. Top gedaan!

En nu op naar het volgende optreden, dinsdag 27 mei alweer: bij verzorgingshuis Rosariumhorst. Daar gaan de meiden vast weer stralen en de bewoners een mooie afsluiting geven van hun Tombola middag!