Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Eerste Koningsdag-optreden in Akersloot ook gelijk het laatste?

26 April 2014 | Premier Drumcorps

Het is voor het Drumcorps inmiddels een goede gewoonte geworden om op te treden in Akersloot tijdens de afgelopen Koninginnedagvieringen. Vorig jaar was dat tijdens de Kroningsdag en vanaf dit jaar zou dat dus gaan gebeuren tijdens de viering van Koningsdag.

Door Johan Lok

Er waren in Akersloot echter geluiden te horen dat het evenement dit jaar wel eens voor het laatst zou kunnen worden georganiseerd, aangezien er te weinig vrijwilligers zijn. Afwachten dus maar of we volgend jaar weer naar Akersloot dienen af te reizen.

Dit jaar in ieder geval nog wel en dat gebeurde voor de zoveelste maal terwijl het heerlijk weer was.

Na het warm spelen op de vaste en vertrouwde parkeerplaats, meldden we ons bij de kinderoptocht en gingen we vooraf aan de stoet richting het plein, waar het feest zich ieder jaar afspeelt. Om te lopen was het zelfs behoorlijk heet, dus er werd flink gezweten.

Op het plein was er wat te drinken en daar was iedereen behoorlijk aan toe. Ook was er een doos roze koeken afgeleverd. Geen oranje tompoes dus, maar deze roze gekleurde versnapering ging er bij de meesten ook wel in.

Op het plein werd nog stilstaand gespeeld. Het is jammer dat de aanwezigen daar eigenlijk nauwelijks belangstelling voor hebben. Het is daardoor dus eigenlijk meer een soort van openbare repetitie. Bijzonder was wel dat er applaus was na het warmspelen, maar dat niemand klapte toen we Zapp hadden beëindigd. De meeste waardering was er eigenlijk nog voor Valero. Dat nummer blijft een doorslaand succes.

Na het opruimen van de instrumenten konden we nog genieten van een heerlijk drankje, waarna richting Krommenie werd vertrokken en iedereen, na het opruimen van de instrumenten, kon uitwaaieren richting de uitgekozen Koningsdag-evenementen her en der in de omgeving.