Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Thuisoptreden bij Lycurgus

21 April 2014 | Premier Drumcorps

Na het afsluiten van het winterseizoen, gaat Premier nu weer de straat op. Het eerste buitenoptreden was een soort van thuiswedstrijd, namelijk op de baan van atletiekvereniging Lycurgus.

Door Johan Lok

Op Tweede Paasdag organiseerde Lycurgus in samenwerking met Runnersworld een hardloopwedstrijd van 10 kilometer door Krommenie met start en finish uiteraard op hun eigen baan. Het Drumcorps was daar gevraagd op te treden en dat was dus ons eerste buitenoptreden na de winter. Voor sommigen bleek dat toch nog wat te veel gevraagd te zijn. Tijdens zijn eerste optreden als coördinator had Auke te maken met twee leden die niet kwamen opdagen. Zowel Annemiek als Saskia was onvindbaar en beiden konden ook telefonisch niet bereikt worden. De anderen zetten hun beste beentje voort. Er werd gespeeld bij start en finish, terwijl de drukte op het terrein van Lycurgus zich op dat moment afspeelde bij de kantine. Na het warmspelen werden de nummers Spy en Zapp, dus eigenlijk alleen maar gespeeld voor langshollende en warmlopende hardlopers.

Volgens Gerritjan en Ronald, die even gingen luisteren in de buurt van de kantine klonk het daar toch wel goed. Zelf vond ik het een nogal rommelig optreden, waarbij het Drumcorps ook muzikaal wel beter heeft laten horen. Gerritjan was echter onder de indruk van de snareline.

Na een roffel bij vertrek van de 10 kilometer, werd er ook nog muzikale bijstand geleverd bij het vertrek van de kortere afstanden. De jonge lopers werden voorafgegaan door een haas. Sterker nog, een heuse Paashaas zelfs.

Jammer alleen weer dat zelfs onze buurman Lycurgus ons consequent een drumband noemde, terwijl we even daarvoor nog hadden verteld dat we een Drumcorps zijn. Nou ja, hoe dan ook. Het eerste buitenoptreden van 2014 hebben we in ieder geval weer gehad.