Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Cadets eerste, Drumcorps derde in Aalsmeer

8 February 2014 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

En dan is het eindelijk 8 februari, die dag die je wist dat zou komen. De indoorstrijd brandt weer los. Traditiegetrouw inmiddels een beetje, gebeurt dat in Aalsmeer.

Door Johan Lok

Nieuw echter was dat de Cadets en het Drumcorps samen op pad waren. Voor sommige leden die als muzikant actief zijn bij het Drumcorps en als instructeur bij de Cadets werd het daardoor een uitermate drukke dag. Maar gezellig was het absoluut, zo met z’n allen op pad. Zeker door de vele Cadets-ouders die mee waren. Op de tribune ontwaarden we onze voorzitter en helemaal blij werden we om Dorien aan zijn zijde te zien zitten. Ze hadden zich prima vermaakt en genoten van de optredens van zowel de Cadets als het Drumcorps.

Auke loopt stage als coördinator bij het Drumcorps en was goed bezig. Hij ging iedereen af om te vragen of ze dubbele schoenen mee hadden en Carlos had het, vanwege al die controles, zelfs niet aangedurfd witte sokken aan te trekken.

Aalsmeer binnenrijden gebeurt dit jaar heel anders dan vorig jaar en de tomtom had daar dan ook moeite mee. Daarbij bleek Younes een app te hebben van zowel afgesloten als nog niet bestaande straten, dus dat schoot ook niet erg op. Toch kwamen we met de zwaarbeladen kar niet eens als laatste aan.

Bijzonder gezicht overigens, De Bloemhof, waar de strijd plaatsvindt, zonder sneeuw. Tijdens de voorgaande contests was het er altijd wit. Nu vooral nat. Johan 2 kwam in Aalsmeer binnenlopen in pak en even verwarden we hem met Peter Jan. Hij had nog moeten werken in Bergen op Zoom en had dus al een hele reis achter de rug.

Tijdens de contest vond in Sotsji de 5 kilometer schaatsen plaats en dat probeerden we zoveel mogelijk te volgen. Nederland won daar met Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma goud, zilver en brons en de vraag was hoe het in Aalsmeer met Premier zou gaan.

Tijdens de repetitie van de Cadets was te zien dat zij er klaar voor waren. Het middenstuk ging wat minder en het was lastig inspelen, terwijl achter je Drum Squad staat te rammen. Ook was er in eerste instantie geen stroom, behalve dan een stekkerdoos hoog in de lucht.

Diverse oudere muzikanten van andere korpsen stonden vol bewondering te kijken naar de prestatie van onze jongste jeugd. Zelfs Drum Squad viel even stil. Wat hoorden ze daar nu ineens. Was dat niet Happy Feet, dat vreselijke nummer dat Premier speelde toen ze in de Finals net met een halve punt door ons werden verslagen. Jawel, Happy Feet is back.

Het optreden ging geweldig en klonk geweldig. Complimenten, Cadets. Evenzogoed ging eigenlijk de repetitie van het Drumcorps. Na afloop van het optreden echter veel sombere gezichten. De één had een black-out gehad, de ander was te laat en weer een ander had een aantal maten niet gespeeld. Dus werd het afwachten wat de jury van één en ander zou vinden.

Voorafgaand aan de Olympic Retreat wist een klein meisje de harten van iedereen te stelen door in haar eentje de lege zaal door te huppelen. Maar waar het natuurlijk om ging waren de punten. De Cadets behaalden er 63,8. Nu zijn zij de enige Cadets, dus kan de titel hen ook dit jaar weer niet ontgaan. Dus gaan we vergelijken. Een doodzonde volgens Peter-Jan van de CGN, omdat iedere contest op zichzelf staat. Maar we doen het lekker toch.

De Cadets begonnen vorig jaar in Wageningen hun serie met 61,5 punt. Dat zijn er nu dus al 2,3 meer. Is er dan geen uitdaging meer voor ze? Jazeker wel. Want ik ben even in mijn oude verhalen gedoken. Het Drumcorps deed in 2008 de show Happy Feet. Hun eerste contest daarmee was toen in Drachten en daar werd 70,6 punt behaald. Kijk, daar ligt voor de Cadets dus een grote uitdaging. Volgens de jury was er in Aalsmeer nog wat last van spanning. Schud die spanning van je af, want jullie kunnen het. Maak Drum Squad gek met Happy Feet en op naar de 71 punten.

Overigens hebben de Cadets al laten weten volgend seizoen graag in de Cadets Marching Class uit te willen komen. Die is er helemaal nog niet, maar daar moet maar even over gesproken worden met CGN. Want dat lopen van het Drumcorps vinden onze Cadets wel grappig, maar ze denken dat eigenlijk net zo goed en misschien zelfs wel beter te kunnen. Kijk, dat is de spirit.

Het Drumcorps dan. Dat wist dat ze het zwaar zou krijgen dit seizoen. Zeker met NFPC uit Dokkum daarin, die een show brengt die ze al een jaar doen.

Met 68.05 punt werden we in Aalsmeer derde van de vier groepen in de Marching A Class. Laten we echter wel even bedenken dat we vorig seizoen in Aalsmeer met 61,2 punt begonnen, om de Finals uiteindelijk met 76,85 af te sluiten. Er is dus nog helemaal niets aan de hand. Daarbij staat Advendo maar 0,75 punt boven ons. En NFPC is klaar met zijn show, terwijl wij nog van alles kunnen en gaan verbeteren. Jammer dan wel dat uitgerekend de eerste repetitie Carlos en Rose ontbreken omdat ze een jaar verkering hebben. Laten we nou proberen tot aan eind maart de vrijdagavonden vrij te houden voor Premier. Want willen we kampioen worden, zal er keihard gewerkt moeten worden. We stonden even te kijken naar de repetitie van European X. ‘Dat redden wij nooit,’ werd er gezegd. Kijk, daar gaat het dan al mis. Want als je iets wilt, kan er echt heel veel.

Heel leuk was dat er na afloop, terug in het Music Centre, samen pizza gegeten werd. Tussendoor luisterden we naar de bandjes die waren ingesproken door de juryleden Paul Doop, René van Dijke en Edwin Beens. En daar bleken heel wat leer- en verbetermomenten in genoemd te worden. Op de CGN-site lazen we over het Drumcorps: Bekende melodieën en heel visueel gedreven. Maar van de vier deelnemers in onze klasse eindigden qua visueel op de vierde plaats. Laat duidelijk zijn, we kunnen nog veel hoger komen. Maar dan wel met de volledige inzet van alle leden.