Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Generale in het Trias

2 February 2014 | Premier Drumcorps en Premier Cadets

Langzaam komt het moment dichterbij dat de Cadets en het Drumcorps voor het eerst dit winterseizoen aan een jury moeten laten zien en horen hoe het gesteld is met de nieuwe shows Happy Fee(s)t en Zapp. Om nog een keer te oefenen in een grote zaal werd koers gezet naar het Trias. En ’s middags kon het publiek genieten van de beide shows.

Door Johan Lok

Er is de afgelopen weken keihard gewerkt aan de shows Happy Fee(s)t en Zapp. En dat moet ook, want komende zaterdag gaat het gebeuren voor zowel de Cadets als het Drumcorps. Dan wordt afgereisd naar Aalsmeer, waar de eerste contest plaatsvindt. Leuk dat we elkaar nu niet pas tijdens de finals tegenkomen, maar ook al aan het begin van de muzikale strijd.

Aangezien het Drumcorps weer deelneemt in de afdeling marching werd nog een keer gerepeteerd in het Trias. In de grote zaal ditmaal. Verzameld werd er in het Music Centre. Daar werd geconstateerd dat Jasper weer beter is en da’s natuurlijk mooi, aangezien hij toch een grote animator in het geheel is. Compliment nog voor Erna die, ondanks het feit dat ze ook ziek was, toch kans zag de achterdoeken te naaien, zodat die ook gelijk konden worden gebruikt. Tijdens een kopje koffie aan de bar voordat de dag echt van start ging, werd geconstateerd dat Auke, die de coördinatie van René gaat overnemen, grote plannen heeft. Zo krijgen probleemgevallen individuele hulp. Ik begreep dat ik aan Younes word gekoppeld. Starten we iedere bijeenkomst gezellig met koffie en iets te eten bij McDonalds. Over eten gesproken, ook het chocolade-eetwerk achter de bar zal aangepast worden. Over Auke’s werkelijke taak heb ik verder nog niets gehoord, maar dat zal zonder meer even spectaculair worden.

Op naar de Trias-zaal. Daar werd uitgebreid gerepeteerd. Vervolgens werd er voor publiek opgetreden. Een snel stukje op Facebook bleek succes te hebben, zeker nadat ik dat koppelde aan een oproep van Harry Slinger om naar het Zaantheater te komen. Het Drumcorps mocht eerst. Qua kleding is nog niet iedereen klaar, maar een groot compliment gaat naar Annemiek. Ik dacht even dat BA persoonlijk aanwezig was. Natuurlijk moet er nog het nodige gebeuren, maar vergeleken met Huizen (en ik kan en mag dat, want ik was daar) is het Drumcorps alweer een enorm stuk verder. De Cadets hebben het extra moeilijk omdat veel Drumcorps-leden hun show kennen aangezien ze die zelf een aantal jaar geleden ook hebben gedaan en dus extra kritisch toekijken. De Cadets geven er echter een geheel eigen touch aan. Geweldig om te zien. Het middenstuk verliep nog wat rommelig, maar de drumsolo van Lars en Dhanuja is geweldig. Al moeten de anderen daar dan nog wel wat show maken, want nu oogde het wat statisch. Waar nog flink aan gewerkt moet worden is het roepen van het woord mambo. Dat klonk nu echt voor geen meter. Zaterdag wil ik dat woord luidkeels horen.

Uiteraard wens ik alle leden van de Cadets en het Drumcorps heel veel succes zaterdag. Maak er samen een gezellige dag van. Enne, René L. wil graag kippenvel hebben tijdens de shows. Op de meest vreemde plaatsen. Maak hem gek, zou ik zeggen.