Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Premier kick 2014 off

12 January 2014 | Algemeen

Ditmaal werd het oude jaar eens niet afgesloten met een kerstdiner, maar werd juist het nieuwe jaar begonnen met een feestje. En dat dan onder de naam Kick Off 2014. En een kick off werd het. Zeker 125 man bezocht het Music Centre. Enige domper op de vreugde was eigenlijk dat enkele Drumcorps-leden verstek lieten gaan.

Door Johan Lok

Zelf was ik wat later, aangezien ik nog even de laatste superspannende ritten van de 1500 meter heren tijdens het EK Allround in Hamar wilde zien. Toen Erna en ik ons meldden in het Music Centre was het daar al een drukte van belang. Geweldig, zoveel mensen. Uiteraard veroorzaakt door heel veel ouders van de Premier Cadets en De Dansende Sterren.

The Incredibles heette ons muzikaal welkom. Helaas moest ik dat dus missen, maar later op de middag was er nog een reprise.

Op De Dansende Sterren kunnen we trots zijn. Vergeleken met een aantal maanden geleden, zijn de meisjes alweer een heel stuk verder. Met ogenschijnlijk groot gemak dansen ze de diverse nummers. Hadden we dan geen kerstgala, toch bracht DDS ons nog even in de kerstsfeer met All I Want For Christmas, maar dan wel met hele snelle delen daarin.

Leuk was ook dat er geregeld van plaats werd gewisseld. Er was alleen nog wat verwarring over hoe nu precies het applaus in ontvangst moest worden genomen. Ten overvloede nog maar eens, de dames zijn echt een heel welkome aanvulling op alles wat er al is bij MOK.

Ook samen met de Premier Cadets staan ze overigens hun vrouwtje. Coconut Tree blijft een heerlijk nummer en datzelfde geldt voor Under The Sea. De Cadets-leden mogen dan hebben aangegeven wel eens iets anders te willen dan de Disney-nummers, Under The Sea lijkt zo’n succes dat ze daar voorlopig echt niet meer vanaf komen.

Johan 2 stootte me tijdens dit optreden aan en merkte op dat zowel Co als Jasper wel heel nadrukkelijk meededen bij de Cadets. Denken zij wellicht aan een overstap? En hopen ze dan, door de enorme concurrentie bij het Drumcorps, dat ze op die manier wel een medaille zullen winnen in Eindhoven.

Lurkend aan een appelsappie zag Younes het ook allemaal hoofdschuddend aan. Hij is ervan overtuigd dat het Drumcorps dit jaar gewoon weer winnaar wordt. Zeker nu hij 8 in plaats van 6 maten speelt.

Tenslotte werden de aanwezige Drumcorps-leden opgetrommeld om mee te doen met de Samba Rumba van DDS, het inmiddels alom bekende Chocolade. Geweldig om te zien. Dat vond ook Younes, die uiteraard weer niet meedeed. ’Spierklachten,’ bromde hij onder het genot van zijn derde flesje appelsap. Het Drumcorps trad niet op. Dat betekende gelijk ook dat een aantal leden daarvan niet aanwezig was en dat is natuurlijk jammer. Deze Kick Off 2014 was een soort van nieuwjaarsreceptie en bedoeld om de onderlinge band aan te halen. En dan is het leuk als alle leden daarbij zoveel mogelijk aanwezig zijn.

Zoals gezegd trad The Incredibles nogmaals op. Ik had ze al een poosje niet meer gehoord en duidelijk werd dat zij ook flink zijn gegroeid. En dan traden ze nog niets eens op in de bezetting zoals dat moet gaan worden. Dorien zat met gezondheidsklachten in de zaal, maar keert zeer zeker terug. Niet op de vibrafoon echter, maar als saxofoniste.

En waar wij al veel vaker hebben geroepen dat we graag zangeressen wilden, lijkt die wens nu in vervulling te gaan. Er zijn er zelfs twee en die gaan dan samen met Younes en Co zingen. Nou, dat gaat dus nog wat worden.

Na het officiële deel bleef het, zoals eigenlijk altijd bij Premier, nog heel lang onrustig in het Music Centre. Tegen de avond ontstond het idee om het eens lekker gemakkelijk voor de moeders, Erna en Dorien, en de op zichzelf wonenden, Younes en Johan 2, te maken door Chinees te halen. Sprak ik eerder al over het verstevigen van de banden, bij dit groepje kan dat niet meer stuk. Dat geeft een goed gevoel voor 2014 waarbij iedereen al uitkijkt naar de eerste CGN-contest.