Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Zaanse Schans...

1 December 2013 | De Dansende Sterren

Wat een dag.. Het geduld van de ouders is aardig op de proef gesteld... en uiteindelijk van de kinderen ook en dan zien ze sint niet eens... Maar ze hebben GEWELDIG gedanst.

Door Sandra Smit

We begonnen in het Zaans Museum. Gelukkig was iedereen er heel vroeg, want in plaats van 1 uur konden we om half 1 al beginnen. Dat ging natuurlijk niet lukken met alle meiden die nog in de vlecht moesten, maar gelukkig kan Richelle turbo vlechten en konden we toch al snel gaan dansen.

Het was in de begin nog niet heel druk in het Zaans Museum, maar het liep al snel vol. Dat was ook best spannend, waar ze normaal heel hard zingen, waren ze nu erg stil, maar het dansen ging er niet minder om. Het werd heel erg gewaardeerd, dus er werd gevraagd of we nog een keer wilde dansen. Maar na vier dansjes hadden ze wel dorst, dus even snel limonade geregeld en toen weer door, maar na één dansje kreeg de mevrouw (met paraplu met roos) van de Zaanse Schans haast om naar Sinterklaas te gaan, dus moesten we stoppen. Deze mevrouw met paraplu met roos bedankte de danseressen van fluxus... Nola en Richelle begonnen te stijgeren, dus mijn contact persoon van het Zaans Museum ging snel heen en fluisterde haar in, muziek vereniging krommenie, jammer bijna.

Mijn contactpersoon van het Zaans Museum was zeer enthousiast en heeft ons voor volgend jaar weer uitgenodigd.

We moesten de mevrouw met paraplu met roos volgen naar de kade, alwaar sinterklaas drie kwartier op zich liet wachten. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat de boot, te ver lag, te langzaam ging en de brug niet open ging. Mevrouw met paraplu met roos kon mij ook niet vertellen wat de route van sinterklaas zou zijn, daar had ze geen tijd voor gehad om dat op papier te zetten...

Toen sinterklaas voet aan wal had gezet zijn wij richting de rondvaartboot gelopen om daar ons muziekapparaat aan te zetten en te dansen in de hoop dat sinterklaas nog langs zou komen lopen. Maar helaas. Wel kwam mevrouw met paraplu met roos langslopen en melde ons dat we niet op de juiste plek stonden. We stonden nu op de openbare weg en alle fietsers hadden er erg veel last van. Ik heb geen boze fietsers gezien, wel veel enthousiaste mensen die bleven staan om te kijken en een aantal vrolijk pieten die hard hun best deden om mee te dansen.

Toen snel door naar het Schipper plein. Daar besloten om gelijk te beginnen omdat de ouders langzaam in ijsblokjes begonnen te veranderen. Muziekapparaat onder afdak, meiden aan de kant, zodat iedereen er langs kon... En dansen maar. Wie weet komt sinterklaas nog langs. Maar al wie er langs kwam... jawel mevrouw met paraplu met roos. Zij kwam even melden dat we in het looppad stonden. Er kon elk moment een grote bus met heel veel mensen komen en die kon er dan niet door. De meneer van de winkel zou dan ook boos worden want de mensen zouden de winkel niet in gaan omdat de muziek er te dichtbij stond. Na het eerste dansje de meiden dus maar midden op het plein gezet, muziek erbij en dansen maar. Het groepje mensen dat uit de bus kwam bleef staan kijken en vonden het best wel leuk.

Ook hier deden een aantal pieten weer hard hun best om mee te dansen.

Het was niet zo druk op het Schipper plein. (toch leuk om even op het plein te dansen dat vernoemd is naar mijn oude baas) Maar ook voor het vierde dansje gingen de meiden gelijk klaar staan dus ook daar de muziek maar voor aangezet. Toen konden de ouders heel snel naar huis, naar een warme kachel. Bedankt voor jullie geduld. Ik vond het heel erg leuk en de meiden hebben dus GEWELDIG gedanst. TOP.