Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Drumcorps was in Zaandam-Zuid, echt waar hoor, hahahahaha

23 November 2013 | Premier Drumcorps

Het Drumcorps haalde dit jaar drie keer Sinterklaas binnen. Zaterdag 23 november was onze derde en laatste intocht. We reisden af richting Zaandam-Zuid. Daar aangekomen hielden we keurig een plaatsje vrij voor de bus met de instrumenten vlak voor de school. De bus reed echter door omdat, zo werd gezegd, een paaltje in de weg stond om snel uit te kunnen laden.

Door Johan Lok

Konden we daar vorig jaar in de school uitgebreid aan de koffie (allemaal), thee (een aantal) en speculaasjes (Younes), ditmaal was het programma nogal gewijzigd. Dat betekende dat we gelijk moesten opstellen. Vervolgens dienden we echter toch nog tijden te wachten tot de stoet zich eindelijk eens in beweging zette. Waarschijnlijk zat Sinterklaas wel lekker aan de koffie en genoten zijn Pieten van onze speculaasjes.

Net als vorig jaar mochten wij vlak voor de Sint uitlopen. Veel publiek was er niet langs de route, in tegenstelling tot de intochten van Amstelveen en Wormer. Halverwege werd er voor ons een pauze ingelast, terwijl Sinterklaas met enkele Pieten doorging. Voor ons was er tijdens deze pauze wat te drinken en waren er zakjes pepernoten. Geen broodjes, want die waren alleen voor Zwarte Pieten, zo vertelde een mevrouw vrij bits. Hoezo, we discrimeren de Pieten. In Zaandam waren het dus de muzikanten die gediscrimineerd werden. Of het kwam dat we dat vrij hard zeiden, weten we niet, maar feit is dat er op gegeven moment toch ineens een dame aangelopen kwam met broodjes voor de muzikanten. Maar ze was niet te gul, want toen ik vroeg of er ham en kaas was, kreeg ik te verstaan: 'Nee, niet ham en kaas, ham of kaas'.

Alise had op dat moment niet haar beste moment van de dag. Tja, dan moet je natuurlijk je blikje cola ook niet op de grond gooien en vervolgens toch gewoon open trekken. Dan spuit het vocht echt alle kanten op.

Younes zocht een toilet op bij de mensen voor wiens huis we stonden te wachten en noteerde gelijk het adres om maandag te informeren of er wellicht behoefte was aan een nieuw toilet. 'Ik denk het namelijk wel', zo sprak hij vals.

Het werd tijd voor het tweede deel van de tocht en die bracht ons richting de Burcht. Terwijl de chauffeurs de auto's gingen halen, konden wij genieten van piet Toby. Qua stem had hij wel wat weg van Marc Marie Huijbregts. Alise heeft het al niet zo op Sinterklaas, maar heeft sinds zaterdag ook een bloedhekel aan Zwarte Piet. En ik moet eerlijk zeggen dat een Piet met een piepstem als die van piet Toby een heel bijzondere ervaring is. Echt waar hoor, hahahahaha. En dus waren we blij dat ons vervoer er was en we konden inpakken om vervolgens naar Krommenie terug te rijden.