Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

ProRail en NS nemen coördinatie Drumcorps over

22 November 2013 | Premier Drumcorps

We houden ons hart vast voor 2014, aangezien René namelijk heeft aangegeven te gaan stoppen met het coördinerende werk voor het Drumcorps. Voor onze Cadets blijft hij nog actief, maar bij het Drumcorps legt hij zijn taken neer. Ik hoorde hem na afloop van het optreden in Zaandam-Zuid zelfs zeggen dat dit wel eens zijn laatste optreden kan zijn geweest. Maar dat kan ik me persoonlijk niet voorstellen. René vindt ons namelijk veel te leuk om zomaar te stoppen.

Door Johan Lok

En hoe gaan we dan verder, hoor ik u nu vragen. In mijn verslag over de Sinterklaasintocht in Wormer werd al geopperd dat Younes het over zou nemen, waarbij hij het hele bedrag wat aan optredens zou worden verdiend uit eigen zak in de MOK-kas zou storten. Daardoor zou er niet opgetreden hoeven te worden, waardoor er dus ook niets hoeft te worden gecoördineerd. Geen echt goed idee uiteraard, want dan kunnen we gelijk de hele vereniging wel opheffen.

Het heeft er nu alle schijn van dat een duo het gaat overnemen, namelijk Auke en Jasper. Jasper houdt het contact met Ronald over de optredens en regelt het contact naar de leden toe. Auke gaat vervolgens het regelwerk buiten doen. Tijdens de repetitie van vrijdag werden ze al ProRail en NS genoemd. Tussen die twee gaat het immers meestal niet goed. Ze geven elkaar geregeld de schuld van fouten en diverse leden zijn bang dat dat bij Auke en Jasper ook zo zal gaan. Tja, de tijd zal het leren...

Als het natuurlijk al zo ver komt. Want ook anderen mogen zich aanmelden. Dat belooft wellicht nog een aardige strijd te gaan worden. Dat de messen geslepen zijn, bleek wel in Zaandam. Toen René als huidige coördinator richting de school liep om te informeren hoe een en ander die dag zou gaan verlopen, riepen wij Auke op om even mee te lopen. Als een soort van stagelopen aan de hand van de meester. Dat mocht echter niet van onze senoir, die ik ervan verdenk zelf op deze post uit te zijn. We zullen zien.

Auke maakte overigens niet zo'n beste start. Hij kwam zaterdagochtend vijf minuten te laat bij het Music Centre aan. De eerste gele kaart is dus al uitgedeeld.

Naar ik heb begrepen wil Auke veel gaan delegeren. Zo komt er dan een coördinator snares, een coördinator bass (is hard nodig, nu Nick alleen nog maar verliefd richting zijn vriendinnetje Jennifer staart. De 4 basses stonden bij de school schots en scheef). Ook wordt gedacht aan een coördinator stokken en een coördinator schuimpjes. Kortom, het Drumcorps staat voor de start van een bijzondere nieuwe periode.

En laten we dan ook gelijk even nadenken over de gemotiveerdheid buiten de optredens om. Bijvoorbeeld op tijd op de repetitie zijn en dan vervolgens niet eerst een half uur ouwenelen voordat er eindelijk eens gerepeteerd gaat worden. Sommige leden blijven soms tot laat in de nacht in het clubgebouw hangen, dus na afloop is er tijd genoeg om te kletsen. Verder niet te vaak afzeggen, vrijdag is Premier-avond, dus zorg dat je er dan bent. En optredens niet op het laatste moment afzeggen. Daarmee benadeel je de anderen. Alleen wanneer je jezelf met je scooter om een paaltje vouwt, heb je een goede reden om niet te komen.

Laat dat de komende maand ons goede voornemen voor 2014 gaan worden. Want ik wil niet dreigen, maar de Cadets staan te trappelen om toe te treden tot het Drumcorps. En voor je het weet krijgen we een herhaling van een aantal jaren geleden, toen de toenmalige Cadets praktisch tegelijkertijd transformeerden tot Drumcorps. Maar die keer wilden de meeste Drumcorps-leden zelf weg.

We horen altijd: Wij zijn Premier, wij zijn de beste. Dat blijf je echter alleen maar door er voor de volle 100% tegenaan te gaan. En daarbij, de concurrentie in onze marching-class wordt dit jaar namelijk moordend.