Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Voor Sinterklaas uit door Wormer

18 November 2013 | Premier Drumcorps

Terwijl Krommenie dit jaar voor het Drumcorps afviel als plaats waar jaarlijks Sinterklaas moet worden ingehaald, bleven de andere drie gewoon op het programma staan. Zwart door Amstelveen en 'normaal' door Wormer en Zaandam-Zuid. Wormer doen we altijd de dag na de landelijke intocht.

Door Johan Lok

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Wormer heeft qua Sinterklaas zijn zaakjes prima op orde. Alles goed geregeld, een loeidrukke ontvangst bij de Zaan en een rustpauze halverwege de route.

En Wormer heeft dit jaar nog iets nieuws ook. Op 6 december wordt Sinterklaas namelijk ook weer uitgezwaaid, wanneer hij op de boot stapt richting Madrid. En als Sint in zijn hut dan Sky Radio aanzet op de radio, wordt hij gelijk geconfronteerd met liedjes over zijn collega Claus.

Voorlopig moest Sint eerst echter nog binnenkomen. Met drie auto's reden we richting de verzamelplaats in Wormer, waar Cor over een hoge putdeksel reed en we een vervelend geluid hoorden. Gelukkig leek er echter niets aan de onderkant van zijn auto kapot te zijn.

Spelend liepen we richting de kade en dat deden we via de juiste en korte route en dus niet met een flinke omweg, zoals vorig jaar.

Op de kade zagen we Sint dit keer met een heuse stoomboot aankomen. De boot was blijkbaar al behoorlijk oud, gezien de heesheid van de stoomfluit.

Een plaatselijke agent gaf nog wat laatste tips door, aangezien hij wist hoe populair de MOK-site en de bijbehorende Facebook-pagina zijn. 'Er zitten maar liefst 85 Zwarte Pieten aan boord en daar is zelfs een Piet met gluten-vrije pepernoten bij.' Dat laatste bleek ook op zijn pak te staan. Gegarandeerd gluten-vrij, wat door enkele dyslectici onder ons werd gelezen als lute-vrij. En inderdaad, we hebben René niet gezien in Wormer.

Wij mochten Sint muzikaal vooraf gaan, richting de grote open plek, waar de Goedheiligman officieel werd verwelkomd. Wij voegden ons vervolgens bij de collega's van De Saen, waar nog altijd die uiterst aantrekkelijke slagwerkster deel van uitmaakt. Wij wilden haar vorig jaar ruilen voor Younes, maar die deal is toen helaas afgeketst. Logisch ook wel, De Saen liet weten niets aan mensen te hebben die maar zes maten per optreden spelen.

Wij mochten dit jaar voorop, als we maar beloofden heel zachtjes langs de wagen te lopen waar Sinterklaas mee gereden werd. Want daar was weer dat paard van de Cavalerie Groep Nederland, dat absoluut niet van het geram van Premier houdt. We gingen lekker vlot door Wormer. Tja, laat dat maar aan ons over. Flink doorlopen, zijn we op tijd weer thuis.

Op de Amerigo Avenue werd traditiegetrouw rust gehouden. We konden er wat drinken en pepernoten eten. Younes deed daar overigens nog goed werk. Toen een jongetje een glas limonade had gepakt, vroeg hij wat daar in zat. 'Bier,' sprak Younes luid. Waarna de jongeman het glas geschrokken terugzette en gelijk wegliep.

We werden daar ook voorgesteld aan Nick's grote liefde, Jennifer. Nick blijkt tot over z'n oren verliefd te zijn. Hij heeft zelfs al bij Jennifer geslapen. In z'n eentje in de logeerkamer hoor en zelfs dan nog netjes met z'n handen boven de dekens. Nick bekende zelf heel snel te willen trouwen. Hij gelooft namelijk heilig in geen seks voor het huwelijk. Tja, en dan moet er dus snel 'ja, ik wil' gezegd worden.

Nadat we voor enkele fans stilstaand Samba Rumba hadden gespeeld en de Hoofdpiet al bezorgd was komen vragen waarom we niet vooruit gingen, begonnen we aan het tweede deel van de route. In tegenstelling tot vorig jaar toen we geregeld hele tijden stil stonden, liepen we vandaag lekker door.

Opvallend puntje is nog dat, nadat Auke een dag eerder in Amstelveen één van de vellen van z'n quint stuksloeg, het in Wormer Younes was die destructief bezig was. Hij vernielde namelijk de ophanging van z'n snare. Terug in het Music Centre bleek er tot ieders verbazing ook een gat in het vel aan de onderkant van de snare te zitten. Knappe jongen die dat stuk krijgt. Dus kan Younes dat nooit gedaan hebben.

Overigens heeft Younes ook aangeboden volgend jaar het coördinatorschap van René over te nemen. Terwijl ik mijn hart al vasthield, bleek Younes daar een bijzonder idee mee te hebben. Hij wil namelijk in één keer het totaalbedrag dat we jaarlijks binnenhalen met onze optredens uit eigen financiële middelen in de verenigingskas te storten. 'Dan hoeven we dus niet op te treden,' zo sprak hij wijs. Waarbij hij er dan weer geen rekening mee hield dat er dan geen reden meer is om Premier te laten bestaan. Want we doen het toch allemaal voor de optredens. U begrijpt, ik kijk nu al met belangstelling uit naar 2014.