Facebook   |   Instagram
Home   |   Over Ons   |   Verslagen   |   Contact =
x
Home
Over Ons
Verslagen
Contact
Volg ons ook via:
Facebook   |   Instagram

Top Top Top

16 November 2013 | Premier Cadets

Deze titel heeft alles te maken met het inhalen van Sinterklaas en zijn gevolg door onze Premier Cadets op zaterdag 16 november jl.

Door René Vallinga

U zult zich afvragen wat is er allemaal top. Wel: Top en trots dat de groep compleet was (20 cadetleden) voor dit optreden. Top dat bijna alle cadets het optreden van begin tot eind hebben uitgelopen, En Top wat voor muzikale prestatie deze groep keer op keer neerzet.

Gelukkig ging er met dit optreden toch nog wat vooraf. De verzameltijd was door René vriendelijk neergezet rond 13:30. Wel de eerste cadets waren reeds om 13:15 aanwezig in Music Centre en konden mij nog even helpen met het inladen van de instrumenten. Nog steeds zijn de ouders verbaasd dat alle instrumenten gewoon in mijn auto past. Tja het is niet voor niks een Grand Scenic.

Om 5 over half 2 togen we richting kade om ons bij de organisatie te melden voor het optreden. Er was voldoende parkeerplaatsen voor ons en het was toch wel grappig te zien dat de oudere cadetleden te vinden was in het speeltuintje bij de parkeerplaats.

We konden snel richting startplaats lopen waarbij meteen opviel dat Stef toch wel wat aan het hinkelen was. Bleek hij 's morgens nog gevoetbalt te hebben en je raad het al, een blessure aan zijn enkel. Maar aanwezig was hij wel en wilde zeker proberen of het zou gaan.

Voor enkele cadetleden was dit hun eerste optreden. Ja met 5 basic snares, 3 beatrings, 4 vancore snares, 2 tim toms, 3 cymbels en 3 bassdrumspelers is het een grote groep aan het worden. Zo groot zelfs dat er geen oranje jasje meer was voor mij om aan te doen. Na het eerste stukje lopen richting Tufton konden we al zien dat Krommenie massaal was uitgelopen om Sinterklaas te kunnen begroeten. Bij Tufton kreeg Stef nog een standje van een zwarte Piet die terecht aangaf dat er niet met pepernoten gegooid moet worden.

De stoet ging snel verder en wat verder opviel is dat Sint direct achter ons liep op zijn paard (bleek last te hebben van de uitlaatgassen van de oudere auto's). In de stoet waren wij als 3de achter de Amerikaanse brandweerauto en de aanhangwagen met Kluis met de zware jongens. Het was zo druk in het dorp dat je de cadets niet kon zien achter deze auto's maar zeker wel horen.

Zoals hierboven al vermeldt het optreden was Top en ging (op wat schoonheidsfoutjes na) goed. Er werd enthousiast gespeeld en het klonk lekker in de winkelstraat. Dat het een lang optreden is was zeker aan de groep te merken vooral het laatste stuk werd een uitdaging want dan is er ook nog minder publiek.

Jammer was het dan ook dat op het Rosariumplein het optreden abrupt voorbij was. Geen aankondiging of nog een verzoekje om te spelen. Cadetleden prima gedaan en een mooie afsluiting van 2013 met prima optredens en een erg leuke groep om te begeleiden en les te geven.