Premier Drumcorps


Het Drumcorps is een slagwerkvereniging, dat op diverse fronten actief is. Het maakt gebruik van front ensemble instrumenten (zoals marimba, xylofoon, vibrafoon, keyboard, basgitaar, drumstel, etc.) en field ensemble instrumenten (zoals snares, bassdrums, tenors, etc.) en verzorgt diverse optredens in Noord Holland, maar ook daarbuiten. Voor het Drumcorps bestaat het seizoen uit twee verschillende disciplines

Indoor Percussion

Premier Drumcorps doet al vele jaren met veel succes mee met de wintercompetitie van CGN, de Indoor Percussion. Het Corps kwam tot en met 2012 uit in de Stand Still Class (nu Percussion Prep Class). Vanaf 2013 heeft het corps met veel succes meegedaan in de Marching A-Class. Door het samenspel van front en field ensemble met vele showelementen, weet het corps een hoogstaand optreden neer te zetten en draait het daardoor al vele jaren mee in de top van Nederland. De winnende shows van "West Side Story", "Blue" en "Spy" zijn geschreven door arrangeur Rob Hagen en hebben hoge scores mogen ontvangen van de internationale jury van CGN. Dit jaar vermaakt het Drum Corps het publiek met de show "Battle".

Outdoor Activiteiten

Na de Finals in maart van de Indoor Percussion bereidt het Drumcorps zich voor op de straatoptredens. Op straat bestaat de bezetting volledig uit field instrumenten, te weten snares, quints, bassdrums en cymballs. Met de eigen sound en strakke Amerikaanse Drumstyle, onderscheidt het corps zich van de traditionele drumbands. Het Drumcorps verzorgt onder meer optredens tijdens het Bloemencorso In Lisse, het binnenhalen van de wielrenners van de IJsselmeerronde in Assendelft, de Wandel4daagse Alkmaar en de Alkmaars Ontzet-optochten.

Wanneer repeteert het Drumcorps?

De vaste repetitieavond voor Premier Drumcorps is de vrijdagavond. Het gehele verenigingsgebouw Music Centre wordt gebruikt om de diverse secties les te geven. De repetities starten om 19:00 uur en duren tot circa 22:00 uur. In het Indoor Percussion seizoen wordt er ook extra gerepeteerd op enkele zondagen en een trainingsweekend begin januari in Huizen. Iedereen is uiteraard welkom om een repetitie bij te wonen van Premier Drumcorps.

Meer info

Voor meer informatie en boekingen neemt u gerust contact op met
Ronald Vallinga, tel.nr. 075-6400107 of mail naar info@premier-krommenie.org.